SPORLØST FORSVUNNET: David Sneddon var på familietur i Kina, da han plutselig forsvant. Kinesiske myndigheter meldte at han hadde falt til døde, men de fant aldri noe lik. Familien har alltid trodd at David var i live, og det har kommet flere tips om at han er i Nord-Korea. Yahoo News Japan meldte at han har kone, barn og lærer Kim Jung-un engelsk.... Vis mer

David forsvant sporløst i Kina. 12 år seinere kan han ha dukket opp i Nord-Korea

Nå undersøker amerikanske myndigheter saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2004 ble David Sneddon meldt savnet på en familietur i Kina. Kinesiske myndigheter mente at han omkom under en skogstur, men det trodde aldri familien hans på. Kroppen hans ble aldri funnet.

Se video over.

Har alltid trodd han var i live

Tidligere denne uken meldte Yahoo News Japan at Sneddon var observert i live i Nord-Korea. De rapporterte at han var kidnappet av Nord-Korea for å lære Kim Jong-un engelsk.

Videre skriver de at han jobber som engelsklærer og at han bor med sin kone og at de har to barn. Dette er foreløpig ikke bekreftet. Men teorien om at David er i live, har familien Sneddon hatt lenge.


- Vi trodde først at han var tatt av kinesiske myndigheter. At det kunne være en tanke blant kineserne at han hadde et samarbeid med koreanerne, på grunn av at han kunne koreansk, sier Roy Sneddon som er Davids far til CNN.

Nå undersøker amerikanske myndigheter saken.

Har mottatt flere tips

- Vi dro til Kina for å leite etter David, og vi trodde faktisk at vi ville finne han, sier hans bror James Sneddon til CNN.

Familien har flere ganger mottatt informasjon som pekte på at David var i live. Faren forteller at en amerikaner tok kontakt og fortalte at sønnen var i Pyongyang.

- Kort tid senere ringte en japansk gruppe som jobber med å finne bortførte i Nord-Korea og beskrev sønnen i detalj, sier moren Kathleen til CNN.

Har startet etterforskning

Etter at det kom nye tips fra Japanske Yahoo, har kongressmann Chris Stewart ytret at myndighetene må undersøke dette. Utenriksdepartementet har tatt opp saken med Kina, men har foreløpig ingen bevis på at Sneddon er i Nord-Kora. Likevel pågår saken enda.

- Det er absolutt sannsynlig at Sneddon er bortført når man tar i betraktning regimets lange historie med å bortføre andre for å trene opp egne agenter, sa Stewart til representantenes hus. Han fortalte at dette var en personlig sak for ham, da sønnen hans kjente David Sneddon.