Liverpool-terror:

David hylles som helt

Britisk antiterrorpoliti avhører tre menn i forbindelse med eksplosjonen i en taxi i Liverpool søndag, som ifølge politiet var en mislykket terroraksjon.

NB! STERKE INNTRYKK: En taxi eksploderte utenfor Woman’s Hospital i Liverpool søndag 14. november. Nå omtaler politiet eksplosjonen som en mislykket terrorhandling. Vis mer
Publisert

En taxisjåførs heroiske innsats avverget det som kunne ha blitt en «forferdelig katastrofe», ifølge politiet.

Søndag stoppet en drosje utenfor Liverpool Women's Hospital og eksploderte like før klokka 11. Det skjedde kort tid før britene holdt to minutters stillhet i forbindelse med Remembrance Day, en dag hvor man minnes landets falne soldater.

HYLLES: Taxisjåføren David Perry blir omtalt som en helt av Liverpools ordfører, etter en eksplosjon utenfor Liverpools Women's Hospital søndag. Foto: NTB
HYLLES: Taxisjåføren David Perry blir omtalt som en helt av Liverpools ordfører, etter en eksplosjon utenfor Liverpools Women's Hospital søndag. Foto: NTB Vis mer

Én mann som var passasjer i taxien mistet livet i eksplosjonen.

Russ Jackson, som leder politiets antiterrorenhet i området, omtaler ifølge BBC eksplosjonen som en terrorhandling, forårsaket av en sprengladning som var bygd av passasjeren.

Tre menn i alderen 21, 26 og 29 år er pågrepet og satt mandag i avhør. Den britiske sikkerhetstjenesten MI5 bistår politiet i etterforskningen.

Hylles som helt

Taxisjåføren David Perry hylles av Liverpools ordfører Joanne Anderson, som sier at han trolig forhindret tap av mange menneskeliv.

Sjåføren låste dørene på bilen rett før eksplosjonen og hindret dermed trolig passasjeren fra å gå ut og inn på sykehuset.

EKSPLOSJON: Politiet slo søndag til mot en leilighet i Kensington-området i Liverpool og pågrep tre unge menn. Mandag satt de i avhør i forbindelse med eksplosjonen i en taxi, der passasjeren ble drept. Foto: PA / AP / NTB
EKSPLOSJON: Politiet slo søndag til mot en leilighet i Kensington-området i Liverpool og pågrep tre unge menn. Mandag satt de i avhør i forbindelse med eksplosjonen i en taxi, der passasjeren ble drept. Foto: PA / AP / NTB Vis mer

- Taxisjåføren lyktes på heroisk vis å hindre det som kunne ha blitt en forferdelig katastrofe, sier Anderson til BBC.

Perry ble selv skadd i eksplosjonen, men ifølge Anderson fikk han ikke livstruende skader.

Ett barn er død, og ett er alvorlig skadd, etter å ha blitt kastet utenfor boligblokk i Stockholm. Vis mer

Passasjeren som døde er ennå ikke formelt identifisert.

Mislykket terrorhandling

- Dette virker som en terrorhandling, eller en mislykket terrorhandling, sier BBCs sikkerhetsekspert Frank Gardner.

Ifølge politikilder og venner av sjåføren ba passasjeren først om å bli kjørt til katedralen i Liverpool, der det skulle holdes en minnegudstjeneste i forbindelse med Remembrance Sunday. Det skriver The Guardian.

Veiene i området var imidlertid stengt i forbindelse med markeringen, og taxien endte derfor opp ved sykehuset som ligger i nærheten av katedralen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer