<strong>RAMMET:</strong> Av de rundt seks millioner jødene som ble drept under andre verdenskrig, kom cirka halvparten fra Polen. Foto: Dagbladet
RAMMET: Av de rundt seks millioner jødene som ble drept under andre verdenskrig, kom cirka halvparten fra Polen. Foto: Dagbladet Vis mer

David Irving besøker polske krigsminnesmerker

- En «uforglemmelig reise».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Den britiske holocaustfornekteren David Irving innledet tirsdag et ni dager langt besøk i Polen. Han skal blant annet besøke polske krigsminnesmerker.

I et telefonintervju tirsdag sa historikeren til nyhetsbyrået AFP at han var i Polen, men at han av sikkerhetsårsaker ikke kunne si hvor i landet han oppholdt seg.

- Jeg skal være her de neste ni dagene, sa han.

På sin egen nettside omtaler Irving besøket som en «uforglemmelig reise» og som en mulighet til å se «virkelig historie».

Irving, som i 2006 ble dømt til fengsel for å ha fornektet holocaust, skal blant annet besøke leiren Treblinka, der over 800.000 mennesker ble drept.

Selv avviser David Irving merkelappen «holocaustfornekter».

- Det er ingen tvil om at nazistene drepte millioner av mennesker i disse leirene, sa han til Daily Mail i tidligere i måneden. I samme intervju sa han at Polen har gjort Auschwitz om til en «pengemaskin» med «Disney-atmosfære».

Av de rundt seks millioner jødene som ble drept under andre verdenskrig, kom cirka halvparten fra Polen.

(NTB)

<strong>NI DAGER I POLEN:</strong> David Irving poserer for AFPs fotograf i Warzawa. Foto: AFP/Scanpix
NI DAGER I POLEN: David Irving poserer for AFPs fotograf i Warzawa. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer