Lars Vilks døde i ulykke

David og Andreas døde i Vilks-krasj

Politibetjentene David og Andreas omkom i bilulykken med den svenske kunstneren Lars Vilks. Familiefedrene omtales i varme ordelag av kollegaer.

OMKOM: David (t.v.) og Andreas omkom i bilulykken med Lars Vilks for knappe to uker sida. Foto: Privat
OMKOM: David (t.v.) og Andreas omkom i bilulykken med Lars Vilks for knappe to uker sida. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For knappe to uker sida omkom karikaturtegneren Lars Vilks i en trafikkulykke på E4 i Markaryd i Sverige. Sammen med ham var politibetjentene Andreas og David, som var en del av det svenske politiets livvakttjeneste, og hadde jobbet med kunstneren i flere år.

Vilks levde med politibeskyttelse etter at han laget en Muhammed-karikatur i 2007.

Den sivile politibilen de kjørte, braste gjennom et vaiergjerde og havnet i motgående kjørefelt, der den kolliderte med et vogntog. Det oppsto kraftig brann i vraket. En av politiets teorier er at ulykken skyldtes en dekkeksplosjon.

Grundige og dyktige

Vilks dødsfall skapte store overskrifter i internasjonale medier, og sorg i kunstmiljøet. Dagen etter den fatale ulykken var det et minutts stillhet og flagging på halv stang utenfor politistasjoner over hele Sverige.

En innsamlingsaksjon er opprettet for å hedre de to betjentene, som begge beskrives som grundige og dyktige av tidligere kollegaer, skriver Expressen. Andreas og David jobbet som livvakter siden henholdsvis 2011 og 2016, og begge var familiefedre.

Andreas' store lidenskap i livet skal ha vært friluftsliv og mosjon, skriver avisa. Han beskrives som jordnær, modig og morsom. Kollegaen David beskrives også som morsom - og var en som kunne «dykke dypt ned i alt han foretok seg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer