Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

David svarte ærlig da kelneren spurte hva han synes om maten. Det skulle han ikke ha gjort

Endte opp på sykehuset.

CHILIBOMBE: David Evans fra Wales svarte ærlig da kelneren spurte hva han synes om maten. Det fikk han svi for. Video: Wales News Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi har alle opplevd det - den smilende kelneren som kommer seilende bort til bordet og spør mens det glitrer i en kritthvit tanngard: «Hvordan smakte det?»

De fleste av oss har også opplevd at måltidet kanskje ikke sto til 20 i stil, men at vi likevel velger å nikke pent tilbake. Det er tross alt det enkleste.

Det var ikke den linja David Evans fra Wales valgte å legge seg på. I stedet svarte han som sant var at måltidet på den indiske restauranten var «seigt og gummiaktig».

Det blir riktignok sagt at ærlighet varer lengst, men Evans hadde neppe sett for seg at hans mer eller mindre velvalgte ord skulle få slike konsekvenser.

Chilipulver

Her varierer forklaringene noe, men ifølge Evans og kona Michelle er det neste som skjer at kjøkkensjefen kommer stormende ut for å konfrontere paret med deres høyst middelmådige anmeldelse.

- Han begynte å banne til meg, så David sa klart ifra at «det ikke er noe behov for å banne til kona mi». Han lagde mye leven, så David fulgte etter han tilbake til kjøkkenet for å be om en unnskyldning. Deretter kom kokken ut med en stor bolle chilipulver, sier hun til The Telegraph.

Ifølge ekteparet kastet kokken så chilipulveret i ansiktet på David, som umiddelbart gikk ned for telling. Bildene viser hvordan waliseren har hovnet opp i ansiktet, og at øynene hans er røde.

Deretter gikk turen til sykehuset hvor det også ble påvist hudskader på både hendene, ansiktet og brystet etter det sterke pulveret.

På sykehuset

Øynene til David måtte gjennom omfattende skylling, og legene skal ha informert om at det kunne ført til permanente skader om han ikke fikk umiddelbar hjelp.

- Han må være her til legene ser at han har blitt bedre. Vi kan ikke tro at dette skjedde, og i etterkant har vi lest flere dårlige anmeldelser av restauranten og mannen. Vi vil at alle skal være klar over det som skjedde, og at vi tar saken videre med politiet, sier Michelle.

Kjøkkensjefen har på sin side en noe annerledes versjon av hendelsesforløpet.

- Jeg var redd

Den 46 år gamle Kamrul Islam forteller til The Telegraph at han handlet i selvforsvar, og at han opplevde David Evans som truende.

- Jeg var redd. Det er derfor jeg kastet det på ham. Chili svir, men det er ikke livstruende på noen måte. Jeg har styrt kjøkkenet på denne restauranten i 18 år, og jeg har aldri opplevd noe liknende. Jeg er veldig opprørt, sier Islam.

Han understreker at han akter å samarbeide med politiet, og at han allerede har vært i kontakt med advokaten sin som også sier at dette var en handling i selvforsvar.

Politiet bekrefter at det inntraff en hendelse i restauranten «Prince of Begal» på lørdag, men vil ikke utdype ytterligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling