David Toska vil ikke be om strafferabatt

David Toska kommer ikke til å be om strafferabatt fordi han tilsto NOKAS-ranet. Men retten er uansett nødt til å vurdere det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Toskas advokat, Øystein Storrvik, bekrefter at det at det ikke er aktuelt å be om lavere straff for mannen som planla dødsranet i Stavanger.

-  Strafferabatt er ikke et tema for oss. Men hans erkjennelse har selvstendig betydning i forhold til forvaringsspørsmålet. At han innrømmer det han har gjort, er et første skritt på veien mot endring, sier advokaten.

Toska erkjente straffskyld for ranet bare dager før rettssaken startet 19. september.

Sannsynligvis kommer statsadvokatene Tor Christian Carlsen og Arild Dommersnes til å påstå forvaring i 21 år for 30-åringen under prosedyrene om skyld og straffepåstand som starter i dag.

Strafferabatt?

Statsadvokatene vil ikke konkludere med at Toskas begrensede tilståelse kvalifiserer til noen som helst form for strafferabatt, men vil likevel måtte komme med sitt syn på dette spørsmålet overfor tingretten.

I dom med forvaring skal retten fastsette en tidsramme som vanligvis ikke bør overstige 15 år, og den kan ikke overstige 21 år.

Forvaring eller fengsel?

Det er forvaring kontra fengselsstraff slaget vil stå om. Blir Toska dømt til forvaring, må han belage seg på å sitte i fengsel lenger, og under et strengere regime, enn om han får vanlig fengselsstraff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer