- David Weiss er en bløff

Etterretningsoffiseren som hevder at Norge er jødefiendtlig finnes ikke, bekrefter Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske etterretningsoffiseren David Weiss, som både overfor Jerusalem Post og senere Aftenposten.no hevder at jøder i Norge har det svært vanskelig, finnes ikke.

Dette bekrefter Forsvaret overfor Dagbladet i ettermiddag.

- Kaptein David Weiss jobber ikke i Forsvaret. Vi vet ikke hvem denne personen er. Det finnes ingen med det navn eller grad i etterretningstjenesten, sier vakthavende talsmann i Forsvaret, Bent-Ivan Myhre til Dagbladet.

Sjelden kostDet er svært sjeldent Forsvaret kommer med en slik bekreftelse eller avkreftelse knyttet til de hemmelige tjenestene.

Men det er grunn til å tro at uttalelsene den påståtte etterretningsoffiseren slapp til med i Aftenposten.no, som senere ble gjengitt i en NTB-melding i flere av landets medier, også i Dagbladet.no, ble for drøy kost for Forsvaret.

- Vi går ut med denne informasjonen fordi denne personen bruker Forsvaret som autoritet i denne saken. Han går selv ut med navn og grad, og hevder han jobber for oss, sier Myhre til Dagbladet.

Store oppslag i IsraelDen mystiske norske kapteinen dukket opp da den israelske storavisen Jerusalem Post denne uka skrev om at anti-israelske følelser har eksplodert i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer