Davids «ørebetennelse» var dødelig

Legene mente David Whitfords (49) symptomer var forårsaket av et insektsbitt i øret.

SJOKKBESKJED: Legene trodde David Whitford hadde ørebetennelse. Nå har han begrenset tid igjen. Foto: SWNS/NTB
SJOKKBESKJED: Legene trodde David Whitford hadde ørebetennelse. Nå har han begrenset tid igjen. Foto: SWNS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2019 satt britiske David Whitford fra Sheffield i hagen da han plutselig ble ekstremt svimmel og måtte kaste opp.

Han forsto at noe ikke stemte og dro til legen for å finne årsaken. Der ble han fortalt at han hadde en betennelse i det indre øret, forårsaket av et lite insektsbitt - kalt labyrintitt, skriver nyhetsbyrået South West News Service (SWNS).

Ifølge Store medisinske leksikon kan labyrintitt gi symptomer som hørselstap, øresus, svimmelhet, kvalme og ustøhet. Svimmelhetssymptomene er vanligvis forbigående.

Men familiefaren ble ikke bedre.

Ble fulgt jevnlig

Tilbake på sykehuset tok legene en CT-undersøkelse av hodet. Bildene viste en liten vekst på venstre side av hjernen.

OPERERT: David Whitford måtte fjerne svulsten i desember 2021. Foto: GoFundMe
OPERERT: David Whitford måtte fjerne svulsten i desember 2021. Foto: GoFundMe Vis mer

De to neste åra ble Whitfords hjerne jevnlig overvåket med bildeundersøkelser. Men da kulen plutselig begynte å bli større, bestemte de seg i desember 2021 for å fjerne den.

En måned seinere kom svaret: Uhelbredelig hjernesvulst.

- De trodde det kunne være en svulst i stadium to, men da den ble undersøkt viste det seg at svulsten hadde kreftceller i stadium fire - som er uhelbredelig, sier Whitford til nyhetsbyrået SWNS.

- Jeg har 12 til 18 måneder igjen å leve. Men jeg kan leve lenger også. Da jeg fikk beskjeden, gråt jeg. Jeg ble helt knust, sier han videre.

SLÅSS: En ellevill slåsskamp utspilte seg på det som skal ha vært et Biman Bangladesh-fly. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Jampress Vis mer

Konstant øresus

Ifølge den britiske avisa The Independent hadde familiefaren en storstilt 50-årsfeiring i fjor - i tilfelle han ikke overlever jubileet.

49-åringen har gjennomgått cellegift og strålebehandling. På grunn av de mange behandlingene - og at deler av hjernen er operert vekk - sliter Whitford med bivirkninger som tap av korttidsminnet og tretthet, skriver avisa.

- De opererte på venstre side av hjernen, så jeg har en konstant suselyd i øret. Det er spesielt irriterende når jeg skal sove, sier briten, som jobbet som yrkessjåfør fram til han fikk diagnosen.

Nå er familiefaren uten jobb på grunn av de mange og alvorlige bivirkningene.

For omtrent to måneder siden opprettet han en kronerulling på innsamlingsnettstedet GoFundMe. Formålet er å kunne forsørge familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer