<strong>UTENFOR RETTEN:</strong> Davina Ayrton fotografert utenfor Portsmouth crown court. Foto: PA / NTB scanpix
UTENFOR RETTEN: Davina Ayrton fotografert utenfor Portsmouth crown court. Foto: PA / NTB scanpix Vis mer

Davina (34) sendt til mannsfengsel for voldtekten hun begikk da hun regnet seg som mann

Offeret var ei 15 år gammel jente som hadde rømt hjemmefra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tingretten i Portsmouth i England har den siste tida behandlet en sak med noen uvanlige problemstillinger.

Davina Ayrton (34) har stått tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente høsten 2014. Retten fant henne skyldig. Men det var ikke det som ga retten mest hodebry. Det vanskeligste spørsmålet var hvor og hvordan hun skal sone.

I tida mellom voldtekten og domfellelsen har Ayrton nemlig skiftet kjønnsidentitet til kvinne, skriver The Guardian.

Utreder problemstillingen Soningsforholdene for transseksuelle og tvekjønnede har havnet i søkelyset i Storbritannia etter at Vicky Thompson og Johanne Latham, som begge var transseksuelle, i fjor tok sitt eget liv etter at de måtte sone i fengsel for menn. Justisdepartementet i Storbritannia startet i desember i fjor en utredning for å finne ut hvordan problemstillingen skal håndteres på best mulig måte.

I oktober i fjor besluttet kriminalomsorgen at en annen transseksuell innsatt, Tara Hudson (26), skulle få sone i et kvinnefengsel. Det får ikke Davina Ayrton, i hvert fall ikke fram til straffeutmålingen er klar 13. mars, skriver The Independent.

- Det har vært en noe uvanlig og vanskelig sak, sa dommeren under domsavsigelsen.

Ayrton, som inntil for tre år siden het David til fornavn, har ikke gjennomgått noen kjønnsoperasjon eller vært under annen behandling, men regner seg selv nå som kvinne, skriver The Independent.

Nektet i retten The Guardian skriver at Ayrton ble tiltalt etter at hun innrømmet voldtekten overfor en behandler i helsevesenet i 2014. Hun nektet for det da hun forklarte seg i retten, ifølge BBC. Hun nektet også for at hun skal ha beskrevet seg selv som pedofil i behandlingssituasjonen.

15-åringen Ayrton er dømt for å ha voldtatt, hadde rømt hjemmefra og hadde overnattet i en garasje i Portsmouth sammen med to venner da hun traff den gang 23 år gamle David Ayrton. Ifølge BBC kontaktet offeret politiet om saken i desember 2004, men bestemte seg etterpå for å ikke samarbeide med politiet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer