Davos-deltakerne snakker om klima, men flyr privatfly

Klimaendringene er et hett tema under Verdens økonomiske forum i Davos, men flere deltakere enn noensinne ankommer i privatfly.

FLYR PRIVATFLY: USAs tidligere visepresident Al Gore er blant deltakerne i Davos som er dypt bekymret over klimaendringene, men også han ankom Sveits i privatfly. Foto: AP / NTB scanpix
FLYR PRIVATFLY: USAs tidligere visepresident Al Gore er blant deltakerne i Davos som er dypt bekymret over klimaendringene, men også han ankom Sveits i privatfly. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange av samfunnstoppene og kjendisene som i disse dager er samlet i sveitsiske Davos, snakker varmt om behovet for å kutte utslipp av skadelige klimagasser.

Selv ankommer de imidlertid Sveits med privatfly.

Ifølge Air Charter Service (ACS) kommer det i løpet av det tre dager lange toppmøtet til å lande nesten 1.500 privatfly på flyplassene i nærheten av Davos, og dette er 200 flere enn i fjor.

Internasjonal flytrafikk anslås å stå for rundt 2 prosent av de samlede klimagassutslippene i verden, og Davos-deltakerne har selv slått fast at klimaendringene nå utgjør den største risikofaktoren for verdensøkonomien.

Mange av deltakerne velger likevel helikoptertransport framfor tog eller taxi fra flyplassene og inn til hotellene i Davos, og flere stiller derfor spørsmål ved hvor dypt klimaengasjementet deres egentlig stikker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer