Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Davos-deltakerne snakker om klima, men flyr privatfly

Klimaendringene er et hett tema under Verdens økonomiske forum i Davos, men flere deltakere enn noensinne ankommer i privatfly.

FLYR PRIVATFLY: USAs tidligere visepresident Al Gore er blant deltakerne i Davos som er dypt bekymret over klimaendringene, men også han ankom Sveits i privatfly. Foto: AP / NTB scanpix
FLYR PRIVATFLY: USAs tidligere visepresident Al Gore er blant deltakerne i Davos som er dypt bekymret over klimaendringene, men også han ankom Sveits i privatfly. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av samfunnstoppene og kjendisene som i disse dager er samlet i sveitsiske Davos, snakker varmt om behovet for å kutte utslipp av skadelige klimagasser.

Selv ankommer de imidlertid Sveits med privatfly.

Ifølge Air Charter Service (ACS) kommer det i løpet av det tre dager lange toppmøtet til å lande nesten 1.500 privatfly på flyplassene i nærheten av Davos, og dette er 200 flere enn i fjor.

Internasjonal flytrafikk anslås å stå for rundt 2 prosent av de samlede klimagassutslippene i verden, og Davos-deltakerne har selv slått fast at klimaendringene nå utgjør den største risikofaktoren for verdensøkonomien.

Mange av deltakerne velger likevel helikoptertransport framfor tog eller taxi fra flyplassene og inn til hotellene i Davos, og flere stiller derfor spørsmål ved hvor dypt klimaengasjementet deres egentlig stikker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!