Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dåvøy: - Fagforeningserfaringen en styrke

Laila Dåvøy tror hun vil få stor nytte av erfaringen som streikeleder og fagforeningstopp i sin nye jobb som arbeids- og administrasjonsminister med ansvar for lønnsoppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun tror ikke det blir noe problem å skille mellom rollene når hun nå skal sitte på den andre siden av bordet.

- Jeg vil nok ha veldig stor nytte av å ha vært fagforeningsleder. Jeg kjenner til alt som skjer i forbindelse med lønnsoppgjør og i arbeidslivet. Dessuten kjenner jeg godt personlig mange av dem som jobber i organisasjonene. Det tror jeg er en styrke for meg, sier Dåvøy til NTB.

Da hun ankom sin nye arbeidsplass mandag ettermiddag, var navneskiltet ved døren allerede på plass. Hun fikk ingen nøkkel av sin forgjenger Eldbjørg Løwer, men blomster.

- Jeg har ryddet fortvilet som en god, gammel husmor for å ha orden til du kom, men det har jeg ikke klart fordi dette gikk så fort, sa Løwer til sin etterfølger.

Droppet Frankrike

Etter sju år som markert leder av Norsk Sykepleierforbund takket Dåvøy for seg i november i fjor, men ikke fordi hun gikk med en statsråd i magen, ifølge henne selv. Likevel var det ikke vanskelig å bestemme seg da statsministeren tok kontakt for noen dager siden.

- Jeg svarte i løpet av et lite døgn. Det var lett å svare ja til en så utfordrende jobb. Jeg får jo være med på å påvirke politikken på alle plan, sier Dåvøy, som egentlig hadde helt andre planer for denne våren enn lønnsoppgjør. Hun skulle vært i Frankrike for å studere fransk.

Årets oppgjør

På sin første arbeidsdag var hun forsiktig med å uttale seg om årets oppgjør, men påpekte at det er første gang på de sju årene hun har vært med at partene er blitt enige om rammene på forhånd gjennom Arntsen-utvalgets innstilling.

- Det lover veldig veldig bra, sier Dåvøy, som mener utgangspunktet for å unngå konflikt er bedre i år enn tidligere.

På spørsmål om hun mener sykepleierne fortjener høyere lønn, svarer hun diplomatisk at hun håper hun skal klare å være «en god arbeidsgiver for alle ansatte».

(NTB9