Davy Wathne

Davy Wathnes søster savnet i Kvam

Takker alle som har bidratt i søket.

SAVNET: Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72), Ruth Wathne (68) og blandingshunden Leo er savnet etter båtulykken i Kvam. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68) - alle fra Askøy - som er savnet i Kvam. Mandag ble de klart at politiet har gått over til å søke etter antatt omkomne.

Ruth Wathne er lillesøsteren til tidligere TV 2-profil Davy Wathne (71).

BLOMSTER OG LYS: Det er tent lys og lagt ned blomster ved demniningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLOMSTER OG LYS: Det er tent lys og lagt ned blomster ved demniningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Onsdag kveld takker Wathne alle som har bidratt i søket.

- Selv om vi er sønderknuste, sjokkerte, fortvilte og egentlig har nok med oss selv: La det ikke være tvil om at innsatsen til politi, brannvesen, hjelpekorps, frivillige og andre instanser og mennesker blir lagt merke til og gjør et sterkt og rørende inntrykk på oss alle. Takk!, skriver han.

Dagbladet har vært i kontakt med Davy Wathne og twittermeldingen er gjengitt med tillatelse.

Davy Wathne. Foto: Vidar Ruud / NTB
Davy Wathne. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

- Dere var helt fantastiske

Onsdag skrev Tomas Wathne Bårdsen (35) et minneord på Facebook. Han er sønnen til Nils Johan Bårdsen og Ruth Wathne.

- Til mamma, pappa og Leo. Hvil i fred, dere var helt fantastiske og de beste foreldrene og beste hunden man kunne ønske seg. Jeg kommer til å savne dere, skriver Wathne Bårdsen i et rørende minneord om foreldrene på Facebook onsdag.

Dagbladet har vært i kontakt med Wathne Bårdsen, som har gitt tillatelse til at Dagbladet kan gjengi det han har skrevet.

Pedersen, Bårdsen og Wathne ble meldt savnet søndag kveld, etter at de forsøkte å krysse Tokagjelselva i en liten båt like overfor en stor foss. Også en blandingshund ved navn Leo er savnet.

Ny vurdering torsdag

Intensiv leting onsdag medførte ikke funn av de savnede. Leteforholdene er krevende, og politiet gjør ny vurdering torsdag morgen.

- Vi håper at vi skal finne dem. Vi har teorier om hvor de savnede kan befinne seg, og iverksetter tiltak på aktuelle steder for å finne dem, sa innsatsleder Svein Laupsa under en pressekonferanse onsdag kveld.

SØK: Politiet leter fremdeles etter de savnede i Kvam, og sier arbeidsforholdene på stedet er svært krevende. Video: Christian Fjermeros / Dagbladet TV. Vis mer

- Med tanke på morgendagen tar vi en vurdering i morgen tidlig om hvilke tiltak vi gjør i morgen, sa Laupsa.

Letemannskapene har benyttet gode værforhold onsdag til intensivt søk med ekstra ressurser. Fremover er det ventet mer uvær.

- Vi jobber så lenge vi tenker er fornuftig å holde på for å finne dem, sa Laupsa.

Fant klær

Innsatslederen beskriver søkeområdet som risikabelt å jobbe i. Frode Nygård i det lokale Røde Kors fortalte at leteforholdene har vært ekstremt krevende.

- Det er det mest ekstreme oppdraget vi har hatt, når det gjelder terreng og risiko. Det er det ingen tvil om.

RISIKO: Ove Haugen i Elveredningsgruppa i Røde Kors sier de fortsetter å søke etter de tre antatt omkomne i Kvam. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet TV. Reporter: Marthe S. Lien. Vis mer

Politiet opplyser at det er gjort funn av det som trolig er klær som tilhører de savnede i Tokagjelselva i Kvam.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Redningsmannskap har tatt seg ned og lokalisert gjenstandene og tatt de med seg opp igjen. Dette er gjenstander som det er grunn til å tro at tilhører de savnede. Det er primært klær og andre ting, sa innsatsleder Laupsa.

Det er også tidligere funnet klær, i tillegg til årer og en båt. Det er funnet andre gjenstander også, men disse ville ikke Laupsa gå nærmere inn på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer