DBS ut av Norge

130 DBS-ansatte mister jobben når Sandnes monterings- og lakkeringsavdelingene skal flyttes fra Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Merkevaren DBS kommer fortsatt til å bli markedsført med full styrke i Norge.

Det sier administrerende direktør John T. Rønneberg. I praksis legges virksomheten til Sverige. Det er DBS-eieren Cycleurope som vil samordne produksjonen i Norden og 130 Sandnesansatte mister jobbene sine i løpet av året.

Grunnen til at monterings- og lakkeringsavdelingene flyttes fra Sandnes er at det er mindre penger å tjene i sykkelmarkedet i følge DBS.

Rønneberg beklager at så mange som 130 mister jobbene, og sier selskapet vil jobbe tett sammen med Arbeidsmarkedsetaten i Sandnes for å skaffe nye jobber til dem.

Norges siste sykkelfabrikk

- Dette er trist for hele landet. Det er jo Norges eneste sykkelfabrikk og et av de mest kjente varemerkene vi har, sier klubbleder Osmund Klungtveit til Dagbladet :på nettet.

- Det blir ikke det samme å kjøpe seg en DBS-sykkel dersom denne kommer fra utlandet, legger han til.

Vil ha nye eiere


I Sandnes skal Cycleurope beholde noen mer administrative avdelinger, og design- og produktutvikling skal fortsatt holde til i Norge.

Dagens utflagging kom ikke uventet på de nær 200 Øgland DBS-ansatte. Bare 60 beholder jobben.

- Blant de 130 som mister jobben er det veldig mange eldre, som vil ha problemer med å komme seg ut i arbeidsmarkedet, sier Klungtveit til Dagbladet :på nettet. Han har ikke gitt opp siste håp om å redde arbeidsplassene.

- Vi vil finne nye eiere til fabrikken. Konsesjonsvilkårene sier at hvis noen er interessert må dette vurderes og vi startet allerede med å kontakte næringsdepartementet allerede mandag.

TRILLER UT: DBS-sykkelen skal monteres og lakkeres i Sverige.