D.D.E. mintes de to omkomne

De to kameratene ville høre D.D.E. spille i nabobygda. I stedet måtte bandet synge en av låtene til minne om de to omkomne. Trond Besserud (26) og Knut Helge Flatin (24) ble drept lørdag kveld da bilen deres kjørte inn i et hus i Nedre Eggedal - på vei til konserten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi visste at det hadde skjedd en ulykke da vi gikk på scenen. Men lensmannen fortalte at de pårørende og de to dødes kamerater ikke ville at konserten skulle avlyses, sier frontfigur Bjarne Brøndbo i D.D.E. til Dagbladet.

Informerte publikum

Lørdag kveld spilte gruppa for utsolgt hus - 2500 tilskuere - på Strandefjord sommerteater i Sigdal. Slik de årlig gjør. Men denne kvelden ble helt spesiell:

Bare timer i forveien hadde 26 år gamle Trond Besserud og 24 år gamle Knut Helge Flatin omkommet i en tragisk ulykke i nabobygda Eggedal i Buskerud, da bilen de kjørte fikk skrens i en sving og krasjet i et hus. Guttene hadde tenkt seg på D.D.E.-konserten.

Omtrent midt i konserten gikk lensmann Thor-Ole Solumsmoen på scenen og informerte de feststemte festdeltakerne om at to av deres egne var gått bort.

- Jeg orienterte publikum om hva som hadde skjedd. I tillegg fortalte jeg om minnestunden i samfunnshuset dagen etter, sier konstituert lensmann i Sigdal, Thor-Ole Solumsmoen.

Rett etterpå sang D.D.E.-gutta «Du kan stø dæ på mæ», ei låt som passet godt til stemningen.

Minnestund

Knut Helge og Trond var naboer i den lille fjellbygda Eggedal i Sigdal kommune. Trond hadde bygd huset sitt selv, og hadde akkurat fått permisjon fra jobben på Sole Maskin for å drive med feltutbygging av hytter på egen eiendom. Begge guttene hadde kjærester.

Før ulykken hadde Knut Helge og Trond vært hjemme hos noen venner. De hadde knapt rukket å kjøre en kilometer da ulykken skjedde. Dødsulykken har gått hardt inn på den lille bygda. Søndag kom 300 mennesker til minnestunden i Eggedal samfunnshus.

- Det var godt å se at nesten hele lokalsamfunnet møtte opp. Folk kunne trøste hverandre, få svar på spørsmål og minnes de omkomne, sier Solumsmoen.

Også bandmedlemmene i D.D.E. har latt dødsulykken gå inn på seg.

- Det var ikke en spesielt trivelig lørdag for oss, nei, sier Brøndbo.

Første ekstranummer på konserten valgte trønderrockerne derfor å dedisere til de to døde guttene.

Sangen de spilte het, ifølge D.D.E.s management, «Alt det fine vi hadd' sammen».

På D.D.E.s hjemmeside skriver bandet følgende:

«På vei til konserten, litt forsinka var vi også, ringte telefonen til manager Bosse. To ungdommer var forulykket på veg til konserten...»

«I en slik stund var det med sterke følelser vi fremførte konserten. Våre tanker og medfølelse går i en slik stund til de pårørende.

  • Fungerende sokneprest Bernt Ramslie opplyser at de omkomne guttene trolig skal begraves fredag.
MINNESTUND: Eggedals-ungdommer samlet seg lørdag kveld ved stedet der 26 år gamle Trond Besserud og 24 år gamle Knut Helge Flatin omkom. Bilen de to guttene satt i, fikk skrens og smelte inn i en husvegg.
SORG: - Det var ikke en spesielt trivelig lørdag for oss, sier Bjarne Brøndbo. D.D.E.-vokalisten dediserte siste sang på konserten til de omkomne guttene.