D.D:E startet med statsstøtte

VERDAL (Dagbladet): Da D.D.E.-frontfigur Bjarne Brøndbo havnet på sykehus for en lyskeoperasjon, måtte bandets økonomisjef Håkon Romuld fram i rampelyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går holdt Årets Spellemenn en oppvisning i økonomisk optimisme for årsmøtet i Nord-Trøndelag Arbeiderparti og fikk stor applaus. Tangentene, gitarene og trommene sto igjen hjemme da D.D.E.-musiker Bård Jørgen Iversen og økonomen Romfyld møtte politikerne i hjemfylket. Egentlig skulle Bjarne Brøndbo ledet «showet», men han befant seg på Namsos sjukehus for en udramatisk lyskeoperasjon.

Til dette D.D.E.-showet var det imidlertid nok med Romulds transparenter. Stolpene og kurvene hans peker rett til himmels.

Siviløkonomen og revisoren Håkon Romuld (34), styreformann i firmaet Buy Buy Records A/S, er den egentlige sjefen for pengemaskinen og utkantbedriften D.D.E. Han har en stor del av æren for at alt «går likar no» for de sju Namsos-musikerne.

Med statsstøtte

Håkon Romuld minnet om hvordan gruppa D.D.E. ble startet i 1991 som en bevisst satsing, en forretningsidé, med 200000 kroner i støtte fra SND (Statens nærings- og distriktsutviklingsfond).

- Vi hadde et godt produkt og et etablert hjemmemarked i Trøndelag. Intensjonen var å bli landskjent, sa Romuld - og politikerne smilte bredt da de hørte disse tonene, for slik går det også an å skape nye arbeidsplasser.

Innbringende

Buy Buy Records A/S solgte musikk for 12,3 millioner kroner i 1996. Et tjuetalls mennesker får sin lønn fra virksomheten. Etter at alle fjorårets regninger var betalt, var det fortsatt 3,2 millioner kroner på kontoen.

- Det er ikke mange bedrifter i Nord-Trøndelag som sitter igjen med en fortjeneste på 27- 28 prosent av omsetningen etter at skatten er betalt, fortalte en fornøyd Håkon Romuld til Ap-politikerne.

1,25 millioner kroner betalte firmaet i skatt, og trolig har medlemmene i gruppa bidratt med like mye, til Namsos kommune og staten.

Her er noen andre nøkkeltall fra D.D.E.s «årsberetning» for 1996:

Gruppa har vært 160 døgn på veien, holdt 100 konserter og hatt 10 TV-jobber, solgte 230000 plater og 1000 videoer. 99 prosent av arbeidstida har vært nattarbeid og 50 prosent helgearbeid. Reisetid: Åtte timer per dag i gjennomsnitt.

- Vi prøver å følge en forsiktig utbyttepolitikk, vi skal ha en mulighet til å møte de vanskelige tidene også, sa økonomisjef Romuld.