De 15 britene «tilstår»

Innrømmer ifølge iransk TV at de entret iranske farvann ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De 15 britiske soldatene skal nå ha tilstått at de entret iranske farvann på ulovlig vis. Det er den iranske statlige TV-kanalen som melder dette, skriver AP.

«Alle de 15 britiske soldatene som ble arrestert har nå innrømmet at de entret iranske farvann ulovlig» het det i meldingen.

Har beklaget

Tidligere har fire av soldatene sagt på TV at de hadde seilt ulovlig, en av dem beklaget å ha trengt seg inn på det iranske territoriet, skriver Sky News.

De 15 ble tatt til fange 23. mars etter at de hadde kontrollert et skip som ble mistenkt for smugling. Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad kalte Storbritannia arrogant fordi myndighetene nektet å beklage hendelsen.

Nekter for at de gjorde noe ulovlig

Storbritannia har hele tiden nektet for at marinen gjorde noe ulovlig og at skipet befant seg i irakisk farvann da soldatene ble tatt til fange.

USAs president Gerge W. Bush støtter Tony Blair og sier at pågripelsen av de 15 var en oppførsel det ikke fins unnskyldninger for.

BEKLAGER: En av de britiske soldatene beklaget på iransk TV. Foto: Reuters/Scanpix
BEKLAGER: En av de britiske soldatene beklaget på iransk TV. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

De fire som har stått fram på iransk TV har sagt at de får god behandling av iranske myndigheter.

- Jeg forstår at dere er sinte

- Jeg vil gjerne si til det iranske folk at jeg forstår at dere er så sinte for at vi gikk inn i deres farvann, sa en av de pågrepne Felix Carman ifølge Sky News.

En annen sa at de fikk nok mat og takket for at de ble behandlet så bra av sine fangevoktere.

Britiske myndigheter uttalte i ettertid at klippet var uakseptabelt, skriver Sky News.