I RETTEN: Metkel Betew møtte Lars Harnes minst 19 ganger i løpet av et halvt år, mener politiet. Politiet mener at da skal de ha snakket om narkotika og drapsforsøk på Imran Saber. Advokat Marius Oscar Dietrichson er Betews forsvarer. Foto: Nina Hansen
I RETTEN: Metkel Betew møtte Lars Harnes minst 19 ganger i løpet av et halvt år, mener politiet. Politiet mener at da skal de ha snakket om narkotika og drapsforsøk på Imran Saber. Advokat Marius Oscar Dietrichson er Betews forsvarer. Foto: Nina HansenVis mer

De 19 hemmelige møtene mellom Nokas-dømte Betew og eks-Bandidos-topp Harnes

Mens politiet lå i buskene på Lørenskog kirkegård, leverte Metkel Betew og Lars Harnes rosa lapper til hverandre.

Mellom januar og juli 2015 drev politiet romavlytting, kommunikasjonskontroll og spaning på Nokas-dømte Metkel Betew (38) og tidligere Bandidos-topp Lars Harnes (49).

Etterforskningen var en del av Oslo-politiets store aksjon «Operasjon Sult» - en aksjon som førte til at 13 menn ble tiltalt. Betew og Harnes er tiltalt for å ha forsøkt å drepe Imran «Onkel Skrue» Saber (39). Både Harnes og Betew nekter straffskyld.

Minst 19 møter

Fakta: Dette er saken Harnes og Betew er to av totalt 13 menn i alderen 25 til 55 som i Oslo tingrett er tiltalt i den omfattende saken som bygger på Oslo-politiets store aksjon «Operasjon Sult». Ifølge tiltalen er mennene involvert i en hardkokt kriminell gjeng ledet av Nokas-dømte Metkel Betew (39), og har drevet narkotikainnførsel, våpenanskaffelser og lagt spektakulære ransplaner som omfattet et anslag mot et verditransportfly på Gardermoen.Harnes og Betew er tiltalt for å ha forsøkt å drepe Imran Saber. Begge nekter straffskyld.

En etterforsker fra politiet la tirsdag fram spaningsbilder, SMS-er og telefonsamtaler de mener kan bevise at Harnes og Betew møttes minst 19 ganger fra 7. januar til 20. juli, dagen før Harnes ble pågrepet av politiet i et garasjeanlegg på Imran Sabers bostedsadresse. Politiet antar at de også kan ha møttes flere ganger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn