I RETTEN: Metkel Betew møtte Lars Harnes minst 19 ganger i løpet av et halvt år, mener politiet. Politiet mener at da skal de ha snakket om narkotika og drapsforsøk på Imran Saber. Advokat Marius Oscar Dietrichson er Betews forsvarer. Foto: Nina Hansen
I RETTEN: Metkel Betew møtte Lars Harnes minst 19 ganger i løpet av et halvt år, mener politiet. Politiet mener at da skal de ha snakket om narkotika og drapsforsøk på Imran Saber. Advokat Marius Oscar Dietrichson er Betews forsvarer. Foto: Nina HansenVis mer

De 19 hemmelige møtene mellom Nokas-dømte Betew og eks-Bandidos-topp Harnes

Mens politiet lå i buskene på Lørenskog kirkegård, leverte Metkel Betew og Lars Harnes rosa lapper til hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mellom januar og juli 2015 drev politiet romavlytting, kommunikasjonskontroll og spaning på Nokas-dømte Metkel Betew (38) og tidligere Bandidos-topp Lars Harnes (49).

Etterforskningen var en del av Oslo-politiets store aksjon «Operasjon Sult» - en aksjon som førte til at 13 menn ble tiltalt. Betew og Harnes er tiltalt for å ha forsøkt å drepe Imran «Onkel Skrue» Saber (39). Både Harnes og Betew nekter straffskyld.

Minst 19 møter

Fakta: Dette er saken Harnes og Betew er to av totalt 13 menn i alderen 25 til 55 som i Oslo tingrett er tiltalt i den omfattende saken som bygger på Oslo-politiets store aksjon «Operasjon Sult». Ifølge tiltalen er mennene involvert i en hardkokt kriminell gjeng ledet av Nokas-dømte Metkel Betew (39), og har drevet narkotikainnførsel, våpenanskaffelser og lagt spektakulære ransplaner som omfattet et anslag mot et verditransportfly på Gardermoen.Harnes og Betew er tiltalt for å ha forsøkt å drepe Imran Saber. Begge nekter straffskyld.

En etterforsker fra politiet la tirsdag fram spaningsbilder, SMS-er og telefonsamtaler de mener kan bevise at Harnes og Betew møttes minst 19 ganger fra 7. januar til 20. juli, dagen før Harnes ble pågrepet av politiet i et garasjeanlegg på Imran Sabers bostedsadresse. Politiet antar at de også kan ha møttes flere ganger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn