De 43 studentene ble beskutt av politiet, overlatt til narkogjeng, drept og dumpet i elv

- Denne saken bekrefter meksikanernes aller verste mistanker.

PROTESTERER: Pårørende til de 43 studentene, som her er fotografert under en demonstrasjon 2. desember, fortviler. Foto: REUTERS / Jorge Dan Lopez / NTB scanpix
PROTESTERER: Pårørende til de 43 studentene, som her er fotografert under en demonstrasjon 2. desember, fortviler. Foto: REUTERS / Jorge Dan Lopez / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vær så snill, Malala. Glem ikke Mexico, sa den unge meksikanske mannen som med et meksikansk flagg påført rød farge i hendene tok seg opp på scenen under utdelingen av Nobels fredspris i dag.

Nøyaktig hva ved Mexico mannen mente fredsprisvinneren ikke måtte glemme er ikke helt klart, men høyst sannsynlig handler det om de 43 studentene som tidligere i år forsvant og som trolig er drept.

- Saken er ekstraordinær fordi det er fattige studenter som ikke har noe med organisert kriminalitet å gjøre. Og fordi lokale myndigheter har vært involvert og militæret mest sannsynlig har visst om det. Denne saken bekrefter på en måte meksikanernes aller verste mistanker, sier professor Benedicte Bull ved Universitetet i Oslo til Dagbladet.

Massegraver Studentene, de fleste av dem lærerstudenter, forsvant 26. september etter et brutalt sammenstøt med politiet i byen Iguala.

Som Dagbladet skrev i november: Forsvinningene har avslørt massegraver, korrupt politi og en grusom underverden.

- Ordføreren i Iguala og kona er arrestert. Guvernøren i delstaten har gått av og politisjefen i byen er arrestert. Det samme er flere politimenn og kriminelle, sier Bull til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer