De 8000 flyktningene er nå flyttet vekk fra gjørmeleiren Idomeni

Dette er alt som er igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Greske myndigheter melder nå at flyktningleiren Idomeni i Nord-Hellas er tom, og at alle de 8000 flyktningene er flyttet ut av leiren.

Tilbake står tomme telt og soveposer foran de makedonske piggtrådgjerdene.

Flyktningene er flyttet til en ny leir nær den greske millionbyen Thessaloniki.

Dagbladet har flere ganger i år besøkt flyktningleiren. I slutten av februar var det 9000 mennesker der, og de fleste var syrere. Små barn løp rundt og lekte mellom de små teltene i gjørmeleiren. Det var små rekker av utedo og barn vasket seg i de få hageslagene som var satt opp.

Etter å ha krysset havet i den farefulle ferden fra Tyrkia til Hellas, gikk veien opp til Idomeni i Nord-Hellas. Der sa det stopp.

Makedonske myndigheter har med jevne mellomrom stengt grensa i vinter. Tidvis har de bare sluppet gjennom personer fra Syria og Irak, som gjorde at en gruppe iranere sydde igjen munnen sin i protest. Tidligere i år ble det nesten helt stengt, og selv syrere med småbarn ble stengt ute av piggtrådgjerdene da Dagbladet var der i februar.

Etter at makedonske myndigheter stengte grensa, og bare slapp gjennom et lite antall syrere, hopet det seg opp med syriske flyktninger i leiren. Nasjonaliteter som uansett ikke ville slippe gjennom, prøvde da andre ruter.

8000 mennesker var der da greske myndigheter startet flyttingen denne uka.