Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De advarte politiet flere ganger om vennens bilkjøring. I går døde han i en utforkjøring.

Natt til i går endte den ville bilferden i et autovern. En 19-åring døde, en 16-åring ble hardt skadd. Nå er vennene bitre fordi politiet aldri hørte på deres advarsler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRØTTUM (Dagbladet): Den drepte 19-åringen og 16-åringen satte seg i bilen etter å ha vært på privatfest på Brøttum, like sør for Lillehammer, i går kveld.

- De hadde drukket alkohol, og jeg prøvde å stoppe dem da jeg forsto at de skulle ut for å kjøre. De ville ikke høre på meg, men satte av gårde, forteller vennen Ole Even Bakken (15) bittert.

Kameratene skulle kjøre til Moelv for å treffe noen kjente. På vei tilbake mot Brøttum, på riksvei 213, har bilen trolig holdt svært høy hastighet. I et svingete parti mistet sjåføren, som trolig var 19-åringen som også eide bilen, kontrollen. Bilen braste rett inn i autovernet, skled langs dette, før den gikk kast i kast ned en skråning. Begge ble trolig sleng ut i den ville ferden.

Døde momentant

- Vi fryktet at dette ville skje, og har derfor varslet politiet flere ganger de siste to månedene. Seinest onsdag ringte vi politiets operasjonssentral, sier Ole Even og Hermod Sommerin (19).

Bilen rev med seg 60 meter av autovernet og deler av en jernbanemast før det ble liggende ved jernbanelinja.

Da redningsmannskaper kom fram til ulykkesstedet, sto ikke 19-åringens liv til å redde.

16-åringen satt bevisstløs på en stein med hodeskader og skadet milt. Han ble først fraktet til sykehuset på Lillehammer og seinere overflyttet til sykehuset på Hamar. Han er nå utenfor livsfare.

Venneflokken er i sjokk etter den tragiske ulykka. De har lenge bekymret seg over den ene bestevennens bilkjøring og fryktet at det skulle ende med en forferdelig ulykke.

Men når deres bekymring og advarsler ikke ble tatt til følge av kameraten, valgte de å gå til politiet - i håp om at det kunne avverge ulykka de fryktet ville skje. Men tross gjentatte henvendelser, blant annet til nødtelefonen 112, mener de at ingenting ble gjort fra politiets side.

I går sto de i vantro ved ulykkesstedet der kameraten mistet livet og en annen kamerat ble hardt skadd.

Dypt savnet

- Vi er veldig skuffet over politiet. Hver gang vi har ringt, lovet de å gjøre noe. Hadde de gjort det, tror vi ikke dette hadde skjedd, sier Sommerin.

- Det har nok ikke helt gått opp for oss at han er død. Vi savner bestevennen vår. Samtidig er vi utrolig glad for at ikke begge døde. Men vi krever en stor unnskyldning fra politiet, og vi gir oss ikke før de viser at de har skjerpet seg. Vi har aldri sett en politipatrulje i bygda vår. De må jo skjønne at vi ikke ringer dem for å være jævlig mot kameraten vår, men fordi vi var livredde for hva som kunne skje, sier Bakken.

I SORG: - Det har nok ikke helt gått opp for oss at han er død. Vi savner bestevennen vår. Samtidig er vi utrolig glad for at ikke begge døde, sier bestevennene Ole Even Bakken (t.v.) og Hermod Sommerin.
OMKOM: Den voldsomme ulykka skjedde på riksvei 213 i Hedmark, ved Brøttum like sør for Lillehammer. De to kameratene braste ut av veien i stor fart, i en eldre modell Mitsubishi Lancer.