I FARE: Ordføreren i Douglas, Julia Leu, sier til The Guardian at livene til de som måtte være på rømmen står i fare. Foto: AAP / Brian Cassey / REUTERS / NTB Scanpix
I FARE: Ordføreren i Douglas, Julia Leu, sier til The Guardian at livene til de som måtte være på rømmen står i fare. Foto: AAP / Brian Cassey / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

De aner ikke hvor mange som var om bord - vannet er fullt av krokodiller

- Det er uvisst om det er flere som befinner seg i det aktuelle området.

I går kom nyheten om at en fiskebåt full av ulovlige immigranter gikk på grunn utenfor kysten av Australia.

Først ble det rapportert at så mange som 30 personer kan ha vært om bord i båten, men selv etter at australske myndigheter har pågrepet 15 personer, innrømmer de at de ikke vet nøyaktig hvor mange som fremdeles kan være på rømmen.

Frykten er nå at flere personer gjemmer seg for myndighetene i mangroveskogene som dekker kysten rundt munningen av elva Daintree. Området er nemlig kjent for sin store krokodillebestand.

En fullvoksen saltvannskrokodille kan veie så mye som ett tonn, og bli mer enn seks meter lang. Nesten halvparten av verdens gjenlevende bestand på 200 000-300 000 individer, holder til i Australia.

Kan være i fare

Ordføreren i Douglas, Julia Leu, sier til The Guardian at livene til de som måtte være på rømmen står i fare.

- Det er uvisst om det er flere som befinner seg i det aktuelle området, og om de eventuelt går gjennom mangroveskogen. Forhåpentligvis ikke, men vi vet ikke, sier hun.

Steve Ciobo, som nylig ble utnevnt som forsvarsindustriminister i Australia, sier at personene myndighetene har arrestert, bør sendes til det kontroversielle flyktninganlegget på Nauru.

- De bør ikke få lov til å bli i Australia, sier han, men legger samtidig til at det er uklart om det er i tråd med internasjonale konvensjoner.

Politisk kaos

Australia er nok en gang preget av politisk kaos etter at statsminister Malcolm Turnbull forrige uke ble avsatt til fordel for Scott Morrison.

Dette skjedde etter at Det liberale partiet stemte over om de ønsket å bytte han ut med en av tre kandidater. Da partiet med knapp margin hadde stemt ja, ble Morrison valgt som partileder foran tidligere innenriksminister Peter Dutton og utenriksminister Julie Bishop.

I det australske politiske systemet er det lederen av det største partiet som får rollen som landets statsminister.

Siden 2007 har ingen australsk statsminister sittet ut perioden på tre år, og Morrison er landets sjuende statsminister på elleve år