- De angrep stridsvogner fra busser

CNNs reporter er på flyplassen i Bagdad. - De angriper stridsvognene med bare håndvåpen. De er selvmordskandidater, sier Walker Rodgers, med bilder live fra stridsvogna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske støvler står på rullebanen på Saddam International Airport, melder CNN. Direkte fra stridsvogna kan han nå klokka 11 i dag fortelle at de amerikanske styrkene har full kontroll over flyplassen etter harde kamper i natt. Han filmer mens sanitetssoldater behandler en hardt skadd iraksk soldat som de fant på flyplassen.

- 400 irakske soldater tok en feil avgjørelse, sier Rodgers og forteller at sitatet tilhører en amerikansk offiser.

Rodgers beskriver hvordan de angrep med bare håndvåpen og at ingen av dem overlevde.

- De er selvmordskandidater. Det her jo ikke en sjanse, sier reporteren.

Rodgers melder at irakerne forsøkte å stoppe den amerikanske framrykkingen mot flyplassen med dumpere, pickuper og busser fylt med irakske soldater som skjøt mot de amerikanske stridsvognene i USAs tredje skvadron, syvende kavaleri.

- Hæren kaller dem selvmordsbusser, sier Rodgers.

De amerikanske stridsvognene hadde ingen problemer med å ødelegge disse kjøretøyene, og Rodgers melder at en av bussene eksploderte, og antyder at den var fylt med sprengstoff.

Reporteren sitter inne i stridsvogna og filmer ut. Han forteller at det har vært spredte forsøk hvor irakerne har dukket opp fra veigrøftene med rakettdrevne granater og skutt mot de amerikanske styrkene.

- Men USA har ikke mistet en soldat her, sier Rodgers.

I dag står stridsvognene i utkanten av Bagdad.

Ni utbrente sovjet-bygde stridsvogner står rykende igjen. Seks av dem ble slått ut av kavaleriet, mens de tre siste ble tatt fra lufta.

- Den republikanske garden har forsvunnet fra scenen, sier Rodgers og sier han har hørt rykter om at de har trukket seg tilbake til Bagdad.

  • Les mer fra Walker Rodgers på CNN.
LIVE FRA STRIDSVOGNA: CNNs reporter Walker Rodgers rapporterer direkte fra stridsvogna - med bilder.
<B>FLYPLASSEN I DAG: CNN melder at kampene ved flyplassen nå er over.