De ansatte begikk selvmord én etter én. Nå risikerer sjefene fengsel

Selskapet og de tidligere toppsjefene anklages for psykisk trakassering, etter at 35 ansatte tok livene sine.

RETTSSAK: Tidligere toppsjef i France Telecom, Didier Lombard, snakker med kona under en pause i rettssaken. Foto: Stephane De Saluktin / AFP / NTB Scanpix
RETTSSAK: Tidligere toppsjef i France Telecom, Didier Lombard, snakker med kona under en pause i rettssaken. Foto: Stephane De Saluktin / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jean Michel var 53 år gammel og far til tre barn da han tok sitt eget liv en julidag for elleve år siden, mens han snakket med to fagforeningsrepresentanter på telefonen.

Han var en av 35 ansatte hos telegiganten France Telecom, nå kjent som Orange, som tok livet sitt i en omfattende selvmordsbølge som rystet hele den franske forretningsverdenen fra 2008.

Det en gang statlige selskapet var midt i en restruktureringsprosess, som tok sikte på å kvitte seg med 22 000 stillinger. Nå sitter selskapet, tidligere toppsjef Didier Lombard og seks andre toppledere på tiltalebenken i rettssaken som går mot slutten.

De anklages blant annet for psykisk trakassering, som angivelig skal ha ført til dødsfallene. Flere av de avdøde etterlot selvmordsbrev, skriver Le Monde, som gjengir utdrag fra ett av dem.

«Jeg begår selvmord på grunn av jobben i France Telecom. Dette er den eneste årsaken. Permanent nødsituasjon, overarbeid, total omorganisering av selskapet, terrorliknende arbeidsmiljø. Jeg ble et vrak. Det er bedre å fullføre det. Noen vil si at det er andre årsaker. Men nei, jeg insisterer på det, det er arbeidet som provoserte det, og det er France Telecom som er ansvarlig for mitt selvmord.».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer