- ENGLER PÅ JOBB:   Hildegunn Bøklevoll støtter sin mor Aslaug Josefsen inn til ny vente- og fastebeskjed på Haukeland. - Det er politikerne som har brakt sykehuset i en slik situasjon, mener datteren. Foto: Anne Jo Lexander, Askøyværingen.
- ENGLER PÅ JOBB: Hildegunn Bøklevoll støtter sin mor Aslaug Josefsen inn til ny vente- og fastebeskjed på Haukeland. - Det er politikerne som har brakt sykehuset i en slik situasjon, mener datteren. Foto: Anne Jo Lexander, Askøyværingen.Vis mer

- De ansatte er engler. Politikerne har skylda før sykehuskø

Etter sju dager med venting og faste ble Aslaug (83) operert for brukket arm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aslaug Josefsen (83), som måtte vente sju dager med tilhørende faste i operasjonskø for armbrudd, har bare gode ting å si om daglig stell og smertelindring på Haukeland Universitetssjukehus.

Det samme har en av hennes nærmeste pårørende, datteren Hildegunn Bøklevoll.

- Mor er ingen sutredame. Men det er klart det tar på både fysisk og psykisk når hun får den samme beskjeden dag etter dag: Beklager men det blir ingen operasjon i dag heller, du får fortsette å faste.

- Og det tar jo også på far hjemme når mor blir sendt avgårde til sykehuset i ambulanse. Og så skjer det ikke noe annet enn «kanskje i morgen», sier Hildegunn Bøklevoll til Dagbladet.

Endelig operert På den sjuende vente- og fastedagen fikk hun beskjed av faren onsdag morgen om at mor endelig hadde rykket helt fram i operasjonskøen og blitt trillet til operasjonsavdelingen.

Ifølge lokalavisa Askøyværingen, som først omtalte den fortvilte situasjonen for 83-åringen og de åpenbare kapasitetsproblemene på Haukelands ortopediske avdeling, er den uheldige pensjonist endelig er blitt operert for armbruddet i dag.

Datteren jobber selv i helsevesenet - i hjemmesykepleien. Nå har hun svangerskapspermisjon.

- Engler - De som tar vare på mor og de andre pasientene på Haukeland, er jo engler. En slik propp i systemet og økende slitasje på helsepersonell er et resultat at politikerne sparer seg til fant og ikke har nok fagfolk på jobb, mener Hildegunn Bøklevoll.

Hun peker på en av forklaringene til klinikkdirektør Lars Oddvar Arnestad ved ortopedi-klinikken på Haukeland på på nrk.no:

«På grunn av sjukdom mista vi før helga ei hel operasjonsstue, og så kom 17. mai. Det er marginalt og vi har lite å gå på med ei hel operasjonsstue ute av spill».

- Altså en hel operasjonsstue ute av drift på grunn av sykdom? Det likner veldig på politikernes fantesparing, som ikke gir sykehuset mulighet til å oppdrive vikarer, mener datteren til nyopererte Aslaug Josefsen.

Hadde ikke reservedeler Den eneste personalfaglige vurderingen hun stiller spørsmål ved den uka hennes 83 er år gamle mor har ligget i ventekø på Haukeland, er beskjeden en lege ga pasienten ga siste søndag - på det fjerde døgnet.

- Rett ved Haukeland ligger en mindre sykehusavdeling, Haraldsplass, som tydeligvis også har kapasitet til slike operasjoner. Slik mor forsto legen, hadde de vurdert Haraldplass. Men de hadde ikke «reservedelene» som skulle til i armen ved en operasjon der. Det ville visst ta tre-fire dager å skaffe reservedeler.

- Derfor var det bedre at mor fortsatte i ventekø på Haukeland. Hvis de kunne frakte mor de fem minuttene i bil til Haraldshus, hvorfor kunne de ikke sende sine egne reservedeler, spør datter Hildegunn Bøklevoll.

Som er glad for at mor endelig nådde fram i ventekø etter sju dager med brukket arm.