Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De ansatte gikk mot Korsvold

Bedriftsforsamlingen i Orkla har valgt nytt styre med 13 mot 1 stemmer blant de aksjonærvalgte medlemmene. De sju ansattevalgte stemte imot Åge Korsvold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hallgrim Thon var den eneste som stemte imot forslaget om nytt styre. Han stemte imot fordi han ville at styrevalget skulle avgjøres av en ekstraordinær generalforsamling. Han mente det ville vær en ryddigere løsning og skape en mer åpen prosess der alle aksjonærene ville fått sjansen til å uttale seg.

De nye styremedlemmene i Orkla er Christen Sveaas, Åge Korsvold, Finn Hvistendahl og Frode Alhaug. De aksjonærvalgte medlemmene av bedriftsforsamlingen velger de nye styremedlemmene. Valget av ny styreformann avgjøres av både de aksjonærvalgte og bedriftens representanter.

- De sju ansattevalgte stemte imot Åge Korsvold. Det opplyser ordfører for bedriftsforsamlingen Øystein Eskeland. Eskeland sier at dette er en helt ekstraordinær situasjon.

- Vi brukte tid på å gå igjennom prosessen slik at alle skulle få samme informasjon, sier Eskeland.

(NTB)