VILLE HJELPE: Clara Daly (15) var den eneste som klarte å kommunisere med den døvblinde mannen om bord på flyet. Nå hylles hun av hele verden. Video: KCAL / CNN Vis mer

De ansatte på flyet klarte ikke å kommunisere med den døve og blinde mannen. Da tok 15-åringen ansvar

Nå hylles hun for sin innsats og nestekjærlighet.

Å kommunisere med andre når man er både døv og blind, er ikke nødvendigvis så lett. Det fikk Tim Cook merke, da han reiste alene og skulle fly fra Boston til Los Angeles tidligere denne uka.

Like etter at flyet hadde tatt av, tok han kontakt med en av de kabinansatte. Men da han forsøkte å forklare hva han ønsket, ble det raskt klart at det ikke ville la seg gjøre. De ansatte valgte derfor å henvende seg til passasjerene, i håp om at noen kunne tegnspråk. Da reiste 15 år gamle Clara Daly seg opp, skriver CBS News.

- Ville bare snakke

- Clara har studert tegnspråk ett år, så hun tok kontakt med de ansatte. De forklarte henne at passasjeren var både døv og blind, og at de ikke skjønte hva han prøvde å si til dem. Den eneste måten det var mulig å kommunisere med ham på, var å tegne tegn i hånda hans, skriver mor til tenåringen, Jane Daly, på Facebook.

Datteren skal ha hjulpet Cook en rekke ganger i løpet av flyturen. Da han ønsket noe å drikke, hjalp hun ham med å bestille vann. Da han spurte hvor lenge det var igjen av flyturen, hjalp hun ham med å sjekke klokka. På slutten av turen, spurte han etter henne igjen.

- Jeg satte meg ned med Tim et par ganger i løpet av turen, og på slutten ble jeg sittende i nærmere en halvtime. Han ville ikke noe spesielt, bare snakke med noen, sier Clara Daly til flyselskapets nettside, som intervjuet henne etter turen.

Hans beste tur

Flere av de andre passasjerene la merke til tenåringens hjelpende hånd på reisen. En av dem var Lynette Scribner, som la ut historien og et bilde av Clara og Tim på Facebook etter turen. Innlegget hennes er søndag kveld delt nesten 600 000 ganger.

Også Cook selv var godt fornøyd med selskapet han fikk underveis til Los Angeles. Etter at flyet hadde landet, ble han kontaktet av en ansatt på flyplassen.

- Han sa det var den beste flyturen han noen gang hadde hatt, skriver flyselskapet.