- De ansvarlige bør bli henrettet

Høytstående politikere krever at hoder ruller etter siste Wiki-lekkasje.

KREVER STRENG STRAFF: Tidligere presidentkandidat for Republikanerne, Mike Huckabee, mener noe mildere straff enn henrettelse vil være for mildt for de ansvarlige for Wikileaks-avsløringene. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin/Scanpix
KREVER STRENG STRAFF: Tidligere presidentkandidat for Republikanerne, Mike Huckabee, mener noe mildere straff enn henrettelse vil være for mildt for de ansvarlige for Wikileaks-avsløringene. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks har satt sinnene i kok med sin siste lekkasje, som omfatter over 251 000 ambassadedokumenter. Nå går høytstående politikere ut og roper om dødsstraff for de ansvarlige.

- Den som i vår regjering som har lekket denne informasjonen er skyldig i landsforræderi, og jeg mener alt annet enn henrettelse er en for mild straff, sier den tidligere republikanske presidentkandidaten Mike Huckabee, ifølge Politico.

- Utvid siktelsen Bradley Manning, en tidligere amerikansk etterretningsanalytiker for forsvaret, er mistenkt for å ha lekket dokumentet til Wikileaks. Han er for øyeblikket siktet for å ha overført gradert informasjon til en uautorisert kilde.

- Dette har satt amerikanske liv i fare. De har satt relasjoner som vi har brukt flere tiår på å bygge opp i stor fare. De visste helt og fullt at det var sensitive dokumenter de fikk overbrakt, sier Huckabee.

Kathleen McFarland, en tidligere høystående politiker under en rekke amerikanske presidenter, bifaller Huckabees syn, og vil utvide siktelsen til Manning til også å gjelde landssvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer