PRESIDENTVALGET I USA:

De asiatiske børsene hentet seg inn

Oppgang på nesten sju prosent.

FALT, SÅ OPP IGJEN: I går morges så det dårlig ut for børsene verden over, etter at Donald J. Trump vant det amerikanske presidentvalget. Men i dag går alt så meget bedre. Her fra børsen i Tokyo, Japan. Foto: Behrouz Mehri / Afp / Scanpix 
FALT, SÅ OPP IGJEN: I går morges så det dårlig ut for børsene verden over, etter at Donald J. Trump vant det amerikanske presidentvalget. Men i dag går alt så meget bedre. Her fra børsen i Tokyo, Japan. Foto: Behrouz Mehri / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en bratt utforbakke i går morges, hentet børsene i Asia seg inn igjen. På Tokyo-børsen var det en oppgang på nesten 7 prosent.

Nikkei-børsen, som onsdag raste 5,4 prosent, spratt torsdag opp 6,72 prosent til 17.334 poeng. Topix-indeksen fikk også et kraftig puff oppover med 5,8 prosent.

Optimisme

Også dollaren hentet seg inn og kostet 105,88 yen. I går ble den handlet for rundt 102 yen.

Også på Hongkong-børsen var det optimisme. Utover ettermiddagen noterte den en stigning på over 2 prosent da markedene hentet seg inn etter Donald Trumps valgseier i USA.

Det australske markedet var også med på innhentingen, og hovedindeksen i Sydney endte opp 3,3 prosent – mer enn fallet på 2 prosent dagen før.

Forsonlig tale

Etter at valget i USA var avklart og Trump sto fram som vinner, løftet det amerikanske markedet seg i går. Også i Europa gikk børsene opp.

- Trumps seier vil utvilsomt være langt fremme i bevisstheten til investorene torsdag, og mange lurer nok på om handlingene hans vil gjenspeile retorikken, sier valutastrateg Rodrigo Catril i den australske banken NAB.

- Mens en Clinton-seier ville blitt oppfattet som et tegn på forutsigbarhet og stabilitet, er det mer usikkerhet knyttet til Trump, i hvert fall på kort sikt.

Likevel roet markedene seg etter det som ble oppfattet som en forsonlig første tale fra Trump, og et løfte fra president Barack Obama om å samarbeide med den nye presidenten for å gjøre overgangen så smidig som mulig.

(NTB)