De avslører utroskap

Er du utro? Pass deg! Det nystartede firmaet Utrojegerne kan lure i buskene med spionkameraer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Inspirert av den amerikanske såpeserien «Cheaters» har to erfarne sikkerhetsfolk startet Utrojegerne. Målet er å være på plass med spionkameraer over hele landet.

Denne uka var de ute på et av sine første oppdrag. En fortvilet ektemann ville ha svar på hva kona dreiv med. Og det fikk han.

Leide motellrom

Privatetterforskerne fotfulgte kvinnen en ettermiddag og kveld i Vestfold. Med skjult kamera ble alle hennes bevegelser dokumentert. Hun traff sin elsker på et kjøpesenter, deretter spiste de middag på By the Way - før de leide seg inn på et motellrom.

- Det var mye folk i kafeen. Så vi holdt oss borte derfra, forteller utrojeger Harald (30).

Men paret ble behørig avbildet på vei til motellrom 118. I loggen fra privatdetektivbyrået står det at de gikk inn klokka 21.15 og kom ut igjen 23.45.

- Vi kan følge folk til soveromsdøra, men ikke lenger, sier innehaverne av Utrojegerne.

600 kroner timen

De vil ikke si noe om ektemannens reaksjoner da han fikk svaret han fryktet. Han måtte betale noen tusenlapper for oppdraget. Timeprisen for å hyre en utroskapsjeger er 600 kroner, pluss moms.

- Det går an å kjøpe pakker på 12 og 24 timer med betydelig rabatt. Vi avtaler pris for hvert oppdrag. Vi kan også ta hensyn til om vi oppnår resultater eller ikke, sier Harald og Kjetil. De vil ikke ha etternavnene sine offentliggjort av hensyn til jobben.

De vil heller ikke vise fram ansiktene sine. De skal ut på hemmelige oppdrag. Begge har lang erfaring fra sikkerhetsarbeid i verdens største vaktselskap.

Ideen om å starte eget firma med utroskap som spesialitet, kom i fjor sommer. Bakgrunnen var den amerikanske såpeserien «Cheaters». Den levner ingen tvil om hva som skjer selv i de beste familier. Der er sidesprang gjort til god underholdning - og big business for privatdetektiver.

- Vi fleipet litt om at vi kanskje skulle starte på et slikt spesialfelt, så gjorde vi det på alvor, sier Kjetil.

- Det er ikke akkurat amerikanske tilstander her i landet. Men vi kommer etter. Jeg tror neppe det blir mangel på oppdrag, sier han.

- Mest spionasje på kvinner eller menn?

- Det blir kanskje kvinner. De har tatt igjen mannfolka på de fleste felt, humrer jegerne.

Base i Larvik

Firmaet har etablert hovedbasen i Larvik. De har kontakter flere steder i landet. Målet er å etablere seg i alle storbyene med et franchise-opplegg. I Oslo er en erfaren ekspolitimann med 12 års erfaring i full sving for firmaet.

- Utroskap skal være vårt spesialfelt. Men vi vil også ta andre oppdrag som overvåking, økonomisk utroskap og jakt på savnede personer. Vi har personell som er kvalifisert for dette, sier Kjetil og Harald.

- Lovlig virksomhet

Utrojegernes utstyr er datamaskiner, kameraer i alle varianter (også små til å skjule i skjortelomma), kikkerter, båndopptakere - og penn og papir.

- Kan dere avlytte et rom?

- Det vil vi ikke svare på. Men vi driver bare lovlig virksomhet, bedyrer de to.

HYGGESTUND: Bevegelsene til den vel 30 år gamle kvinnen ble dokumentert med skjult kamera. Bildene viser kvinnen og hennes elsker på vei inn og ut av et motellrom i Vestfold.
SPIONER: - Markedet er stort, sier Harald og Kjetil i Utrojegerne.