«De ba meg oppdatere til iOS 7. Det er ingen spøk!»

Politiet i Oslo og New York er enige.

 OPPFORDRING:  Politiet i New York (NYPD) gikk tidligere denne uka ut med flyers hvor de oppfordret byens innbyggere om å installere den ny programvare på deres Apple-produktere som kan kjøre iOS7. Foto: Scanpix. Foto (innfelt): politiet.
OPPFORDRING: Politiet i New York (NYPD) gikk tidligere denne uka ut med flyers hvor de oppfordret byens innbyggere om å installere den ny programvare på deres Apple-produktere som kan kjøre iOS7. Foto: Scanpix. Foto (innfelt): politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18. september lanserte det gigantiske Apple-dynastiet en ny oppdatering til sine brukere. IOS7, operativsystemet som brukes på iPhone og iPad, skal være «starten på et nytt kapittel», skriver Apple på sine hjemmesider.

Det kun en måned etter at Android kom med en ny sikkerhetsoppdatering til sine smarttelefoner, men det er ikke bare det velkjente amerikanske eplehuset og Android som ønsker å skrive ny historie.

Oppgrader iOS7 En av de mest veletablerte politietatene i USA, New York Police Department (NYPD), ønsker nemlig å ta nytte av det nye operativsystemet og ber nå folk om å installere den nye programvaren på sine smarttelefoner og lesebrett.

- Den nye funksjonen i Apples iOS7 gjør det umulig for en tyv å deaktivere «Finn min iPhone»- eller «Finn min iPad»- funksjonen uten eierens Apple-ID og passord, sier en representant for politiet i New York.

NYPDs fascinasjon for den nye programvaren fikk amerikaneren Michael Hoffman demonstrert da han sto på undergrunnsbanen i «The Big Apple» tidligere denne uka.

«De ba meg oppdatere til iOS 7. Det er ingen spøk! skriver Hoffman på Twitter.

Tyverier av smarttelefoner er et stort problem i USA.

Imponert Statsadvokaten i New York er så fornøyd med den nye operativsystemet at han gikk ut med denne uttalelse i forrige uke:

«Det er et viktig første skritt mot å bekjempe den globale epidimien av smartphone-tyverier», skriver The Inquisitr.

En sikkerthetsingeniør i Android uttalte seg om hvorfor han mener de nyeste oppgraderingene kan hjelpe for deg som forbruker.

«Hvis telefonen din er stjålet kan du raskt og sikkert slette alt av data på din enhet, slik unngår du at personlig informasjon ender opp i feil hender, skrev Androids sikkerhetsingeniør Adrian Ludwig da Androids nye oppdatering ble lansert.

Twitter-snakkis Det er ikke gått upåaktet hen på sosiale medier at flere NYPD-betjenter nå gå rundt i gatene med denne mildt sagt spesielle oppfordringene.

«Er NYPD på lønningslisten til Apple?» spør brukeren VegasVintageVolt.

 POLITIETS FLYERE:  18. september lanserte det gigantiske Apple-dynastiet en ny oppdatering til sine brukere. IOS7, operativsystemet som brukes på iPhone og iPad, skal være «starten på et nytt kapittel», skriver Apple på sine hjemmesider. Foto: NYPD.
POLITIETS FLYERE: 18. september lanserte det gigantiske Apple-dynastiet en ny oppdatering til sine brukere. IOS7, operativsystemet som brukes på iPhone og iPad, skal være «starten på et nytt kapittel», skriver Apple på sine hjemmesider. Foto: NYPD. Vis mer

«Den nye iPhone 5s må være hacket allerede, siden politiet nå ønsker at du skal bruke den», skriver en annen bruker på Twitter.

«Aldri før har man sett at politiet og regjeringa har jobbet så tett sammen, hånd i hånd», skriver TheRiseFilm.

Oslo-politiet enig Også her hjemme ønsker politet at du oppdaterer dine nyeste nettbrett og smarttelefoner.

«Vi anbefaler alle iPhone-eiere å oppdatere til iOS 7 og skru på «Finn iPhone». Ny funksjonalitet. Bruk også kodelås.», skriver Lommetyverigruppa på Twitter.

Også politiet her hjemme går ut med plakater med reklamerende tekst for den nye oppdateringen.

«Hvordan tror du det føles å miste din iPhone? Forferdelig, selvsagt.  Men heldigvis kan Finn iPhone hjelpe deg med å oppspore den. Men hvis det virker lite sannsynlig at du vil finne den igjen, gjør nye sikkerhetsfunksjoner i iOS7 det vanskeligere for andre enn deg å bruke eller selge enheten.», skriver politiet.

 KLAR OPPFORDRING:  Også politiet her til lands kommer med en klar oppfordring til nettbrett- og smarttelefon-brukere. Foto: Politiet.
KLAR OPPFORDRING: Også politiet her til lands kommer med en klar oppfordring til nettbrett- og smarttelefon-brukere. Foto: Politiet. Vis mer