Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De ba mennene om å samle seg på et sted, og hogg løs på dem og slaktet dem

Minst 106 mennesker er drept i en massakre mot landsby nordøst i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 106 mennesker er drept i et angrep på en landsby nordøst i Nigeria, ifølge myndighetene i landet. Den ytterliggående islamistiske gruppen Boko Haram mistenkes for å stå bak ugjerningen.

De fleste av de drepte i landsbyen Izghe er kristne, opplyser offisielle kilder og innbyggere i området til nyhetsbyrået AFP.

- Informasjonen jeg har fått fra Izghe så langt, tyder på at 106 mennesker, blant dem en eldre kvinne, er drept av angriperne. De mistenkes for å være væpnede medlemmer av Boko Haram, sier senatoren Ali Ndume.

Også lokale myndigheter retter pekefingeren mot den ytterliggående islamistiske gruppen som flere ganger tidligere har stått bak drap og voldshandlinger.

Bedrifter og forretninger skal ha blitt plyndret og mange hus brent da væpnede menn angrep Izghe.

- Angriperne kom rundt klokka 21.30 lørdag kveld i seks lastebiler, og noen kom på motorsykler. De var kledd i militæruniformer. De ba mennene om å samle seg på et sted, og hogg løs på dem og slaktet dem, fortalte Bamabas Idi, en bonde fra landsbyen som klarte å klatre over et gjerde og krype i sikkerhet.

- Mens jeg snakker med deg, ligger ofrenes døde kropper fortsatt i gatene, sa innbyggeren Abubakar Usman til nyhetsbyrået Reuters på telefon fra Izghe.

Boko Haram sto i forrige uke bak angrep mot to andre landsbyer i delstaten Borno. 43 personer ble drept i disse angrepene.

(NTB)

Hele Norges coronakart