- De bare sutrer

Trygve Slagsvold Vedum mener Høyre er blitt et «sutringsparti», og at milliardene på ny er viktigere enn menneskene. Høyre ber Vedum heller bruke tiden sin på å finne løsninger på problemene Norge står overfor.

LEI AV HØYRE: Sp-lederen mener Erna Solbergs parti har tatt et steg mot høyre, og blitt et kaldere parti. Foto: Alf Simensen / NTB
LEI AV HØYRE: Sp-lederen mener Erna Solbergs parti har tatt et steg mot høyre, og blitt et kaldere parti. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): - Høyre er ikke et bredt folkeparti.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har fått kjeft fra Erna Solbergs Høyre for å bruke for mye skattepenger, og samtidig flå lakseselskapene.

Nå tar han til motmæle.

- Måten Høyre og Erna Solberg holder på nå er mer sutring enn styring, sier han og smiler.

- Det er jo helt sant, det er jo ikke politiske argumenter, men bare kritikk. Jeg mener det er sutring det de bedriver nå når vi i budsjettet bruker de store pengene på ting som kommer vanlige folk til gode, fortsetter Vedum.

- De kjefter på regjeringen som vil bruke penger på å sikre lønn og pensjon for vanlige arbeidstakere. De slenger med leppa fordi vi bruker midler på sikre jobber i helse- og omsorgssektoren, i politiet og i Forsvaret. Vi bruker fellesskapets midler på å sikre trygghet og tjenester for alle, og da får vi kjeft fra Høyre, legger han til.

Milliarder

Vedum brukte mye penger i revidert nasjonalbudsjett denne våren, og det mener han var naturlig i møte med tøffe økonomiske tider. Høyre var sterkt kritisk til den økte oljepengebruken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer