- De beordret meg til å ta av meg klærne

Marinegasten Faye Turney om arrestasjonen og oppholdet i Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den kvinnelige marinegasten Faye Turney sier at iranerne beordret henne til å kle av seg, løy til henne og antydet at hun risikerte aldri å se igjen sitt barn.

Bare timer etter at det britiske forsvaret åpnet for at de 15 britiske marinegastene og marinesoldatene får lov å tjene penger på historiene sine, ble den 26 år gamle Turney intervjuet av den britiske tabloidavisa The Sun.

Hun fortalte at flere av dem som avhørte henne, forsøkte å skremme henne med døden.

- En gang spurte en av dem hvordan jeg ville like å dø for mitt fedreland. Neste dag sa en annen: «Du forstår ikke, du må samarbeide med oss. Vil du ikke se igjen ditt barn?», sa hun.

I de første fem dagene av de 13 dagene hun ble holdt fanget, ble hun også lurt til å tro at alle de andre var reist hjem og at bare hun var igjen i Iran.

- Jeg ble kastet inn i en liten celle og beordret til å ta av meg klærne. De tok alt bortsett fra trusene. Deretter ble en bomullspyjamas og fire skitne tepper kastet inn, og metalldøra smalt igjen, fortalte Turney.

Hun var blant åtte marinegaster og sju marinesoldater som ble tatt til fange av Iran under påskudd av at de hadde kommet inn i iransk territorialfarvann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer