Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  De ber om urimelig mye

Han er tiltalt for å ha drept moren deres. Nå mener Trond Ramsland (39) at de to sønnene ber om for mye penger i erstatning etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Bistandsadvokat Helge Hansen har lagt ned påstand om 594 000 kroner i erstatning til de to sønnene, etter drapet på Ingse Rønnestad (36) i mars. Disse pengene skal gå til å dekke tapet av moren som forsørger.

I går brøt det ut full krangel i retten, da Trond Ramslands advokat, Mette Yvonne Larsen, argumenterte for at beløpet var altfor høyt. Ifølge Ramslands beregninger har guttene på 11 og 13 bare krav på til sammen 153 000 kroner, mindre enn en tredjedel av hva advokaten deres ber om.

-  Nå hadde jeg trodd at Ramsland ville rette ryggen og si at sønnene skal

få en skikkelig erstatning, sier Hansen.

Kreves for 1 mill


Bistandsadvokaten ba også om 300 000 kroner i oppreisning til hver av de to sønnene, samt 120 000 kroner i oppreisning til Ingses foreldre. Med utgifter til begravelsen, kreves Ramsland samlet sett for over én million kroner.

Grunnen til at Ramsland og familien har kommet fram til så vidt forskjellige beløp, er at Ingse Rønnestad var forsikret hos sin arbeidsgiver Vital. De to sønnene fikk derfor utbetalt et større beløp derfra da moren deres ble drept i vår. Denne utbetalingen mener Ramsland må trekkes fra beløpet han blir dømt til å betale.

Erstatningsspørsmålet behandles på siden av skyldspørsmålet, som ennå ikke er avgjort. Dagbladet er kjent med at Ramsland om nødvendig vil anke helt til Høyesterett for å slippe å betale sønnene det de ber om.

Viste barnebilder


-  Ramsland vil naturligvis at barna skal bli forsørget, men å regne ut et forsørgertap handler ikke om moral eller etikk. Jussen er helt klar her, en forsikringsutbetaling skal trekkes fra når tapet av forsørger beregnes, sier Larsen.

I retten sa hun at det ville være en «urimelig overkompensasjon», hvis barna skal få pengene både av forsikringsselskapet og av faren som nå sitter fengslet, og beskyldte bistandsadvokat Helge Hansen for å «drive en vendetta» mot hennes klient.

Ramsland tok også ordet, og viste et lysbildeshow med over 100 bilder fra

ferieturer sammen med de to sønnene.

-  De så på meg som verdens snilleste pappa, sier Ramsland.

Den forklaringen sto i sterk kontrast til det psykiater Jofrid Nygaard leste fra Ingses dagbok, da hun vitnet. Der har Ingse skrevet hvordan eksmannen truet henne foran barna.  Dom i saken faller mandag 6. desember.

TILTALT: Trond Ramsland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media