Live-published photos and videos via Shootitlive

Valgkampen 2017

De beste bildene fra valgkampen

Vi har plukket ut de aller beste bildene fra Erna Solberg og Jonas Gahr Støres turné landet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Valgkampen 2017 har svært fullstappet av høydepunkter. Siden valgkampen begynte for alvor med den første partilederduellen i Arendal 14. august for en knapp måned siden har det gått slag i slag for politikerne som nå kjemper om å fylle de 169 plassene på Stortinget og ikke minst danne Norges neste regjering.

For de to kandidatene som kjemper om å lede landets neste regjering er valgkampen aller heftigst. Erna Solberg og Jonas Gahr Støre har fartet landet rundt på stemmesanking, sjarmøretapper og for å mobilisere eget partiapparat.

Dagbladet har fulgt kandidatene tett gjennom hele valgkampen. Her har vi samlet noen av de beste blinkskuddene fra våre egne fotografer og fra nyhetsbyrået NTB Scanpix.

Rekordjevnt

Og det er ikke langt mellom høydepunktene når våre to mest profilerte politikere har forsøkt å overbevise hver eneste velger i det som ser ut til å bli et av tidenes jevneste valg.

Og partilederne vet selvfølgelig nå at det er ramme alvor.

Mange er usikre på hva de skal stemme. Ipsos siste måling for Dagbladet, tatt opp onsdag før valget, viser at nesten 12 prosent av de stemmeberettigede ikke hadde bestemt seg for hva de skulle stemme. Det utgjør 450 000 av totalt 3,76 millioner stemmeberettigede i Norge.

Rekordmange, over én million, har forhåndsstemt i år.

  • Meningsmålingene fra ulike institutter spriker.
  • Mange bestemmer seg ikke før i siste liten.
  • Det er ikke sikkert stemmetellingen blir ferdig i natt.

Det kan bli så jevnt at ingen av partiene vil innrømme nederlag i natt eller at vi får et nytt regjeringsalternativ. Likevel vil alle kandidatene hevde at de har gjort sitt beste for å vinne.

Sjøløvekyss

I en valgkamp som har vært preget av kontroverser rundt Sylvi Listhaug, opposisjonens gjentatte angrep på statsråden og Jonas Gahr Støres forvaltning av sin private formue, har lederne for landets to største partier også fått vist seg fra sine myke sider.

Noen av høydepunktene fra den siste drøye måneden på veien er blant annet:

  • Statsminister Erna Solberg som kysser en sjøløve på akvariet i Bergen i slutten av juli.
  • Ap-leder Jonas Gahr Støre som i går gikk for å stemme på Ris skole i Oslo, mens kona Marit Slagsvold ikke fikk stemt fordi hun hadde glemt ID.
  • Ikke minst alle blinkskuddene fra Dagbladets valgbod, duellene partilederne imellom og Støre og Solbergs mange turer.

Nyt bildene, og godt valg!