Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De blåblå bruker langt mindre penger på krisetiltak enn de rødgrønne

- Krisepakken som kom i høst, kunne vært større, mener økonomiprofessor.

BRUKER MINDRE: Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) bruker langt mindre penger på krisetiltak mot arbeidsledighet enn den forrige regjeringen gjorde. Bildet er fra en pressekonferanse i Oslo den 25. januar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRUKER MINDRE: Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) bruker langt mindre penger på krisetiltak mot arbeidsledighet enn den forrige regjeringen gjorde. Bildet er fra en pressekonferanse i Oslo den 25. januar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens regjering bruker langt mindre penger på krisetiltak mot arbeidsledighet enn den forrige regjeringen gjorde under finanskrisen, til tross for at ledigheten er dobbelt så høy nå.

Etter finanskrisen bevilget de rødgrønne 20 milliarder kroner til ekstraordinære arbeidsledighetstiltak, skriver Klassekampen. Da var det 66.000 arbeidsledige personer, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

I høst bevilget Høyre/Frp-regjeringen fire milliarder kroner til ekstraordinære arbeidsledighetstiltak. Samtidig var det 127.000 arbeidsledige personer i Norge.

- Totalt sett føres det en mer ekspansiv politikk nå, men den politikken kunne vært langt mer sysselsettingsorientert, og krisepakken som kom i høst, kunne vært større, sier økonomiprofessor Knut Røed ved Universitetet i Oslo til avisen.

Statssekretær Paal Bjørnestad (Frp) i Finansdepartementet synes sammenligningen med finanskrisen er søkt.

Han mener regjeringen samlet sett gjør mye for å bekjempe ledigheten.

- Tiltakspakken inneholder tiltak som er direkte rettet mot landsdelene som er hardest rammet, og som kan reverseres når ledigheten igjen snur. Pakken utgjør kun en liten del av virkemidlene for å øke sysselsettingen, sier Bjørnestad.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram