Ap: - Et historisk løftebrudd

De blåblå tar inn 37 milliarder kroner i bompenger på fire år

- Frp vil fortsatt kjempe for lavere bompenger, mens Ap åpenbart gleder seg over at de får skattlegge bilistene hardere, sier Ketil Solvik-Olsen.

BOMKRANGEL: Ap konfronterer Frp med utviklingen i bompengeinnkrevingen. Frp svarer at Ap provoserer bilistene med økte satser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BOMKRANGEL: Ap konfronterer Frp med utviklingen i bompengeinnkrevingen. Frp svarer at Ap provoserer bilistene med økte satser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under valgkampen i 2013 sa Frp's Bård Hoksrud at han kunne «garantere at det blir bompengefritt over hele landet om jeg blir samferdselsminister».

Det løftet har Hoksrud, som var statssekretær i samferdselsdepartementet fra 2013 til 2015, seinere innrømmet at han ikke har kunnet holde. Mens de rødgrønne styrte betalte norske bilister årlig mellom 5,2 mrd kr (2004) og 9,2 mrd kr (2013) i bompenger. Summene er ikke redusert etter regjeringsskiftet i 2013.

Arbeiderpartiet har stilt følgende budsjettspørsmål til regjeringen:

«Hvor mye vil totalt ha blitt krevd inn i bompenger fra regjeringen tiltrådte og til og med det siste budsjettet i denne perioden?»

Drøyt 18 mrd kr

Finansdepartementet skriver i sitt svar til Arbeiderpartiet at det i 2014 ble krevd inn 9,20 milliarder kroner i bompenger, et tall som økte til 9,58 milliarder kroner i 2015.

Finansdepartementet har ikke regnskapstallene klare for 2016, men hadde bevilget 100 millioner kroner i bompengekutt.

Dersom regjeringen ender opp med å kutte med 100 mill kroner sammenliknet med 2015-nivået, vil det bety at det innkreves 9,48 milliarder kroner i bompenger i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer