- De ble henrettet

ÅS/OSLO (Dagbladet): Tanten til den døde dørvakta Einar Tormod Rønning (23) omtaler dobbeltdrapet konsekvent som en henrettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er knust av sorg. Henrettelsen som de fire siktede medvirket til, kan aldri rettes opp, sier Synnøve Rønning.

Hun er søster av Einar Tormod Rønnings far, og opplyser at faren har brutt fullstendig sammen etter drapet.

Tanten forteller at hun og broren mistet sin mor i tidlig alder. I tillegg mistet broren kona si, Einar Tormods mor, for en del år siden. Ikke minst av den grunn er tapet av sønnen særlig hardt å bære.

Både Synnøve Rønning og hele familien, inkludert faren, deltok i minnestunden ved Moss kirke søndag, bare ni timer etter dobbeltdrapet.

- Det gjorde godt å komme til et slikt sted. De andre pårørende tente lys, men jeg klarte ikke. Sjokket var for stort. Vi er i sjokk fortsatt - hele familien, sier tanten.

Synnøve Rønning tar også et kraftig oppgjør med en person som hun mener har grafset i dobbeltdrapet for å skaffe seg selv et øyeblikks berømmelse:

- Kvinnen som Dagbladet har sitert med fullt navn, og som VG brakte et stort billedlagt intervju med, har aldri vært Einar Tormods mangeårige barnepike. Hun har påført oss i familien en enorm ekstrabelastning ved å påberope seg dette. Faktum er at kvinnen aldri, ikke en eneste gang, har passet Einar Tormod som barn, sier tanten.

ØDELAGT AV SORG: Synnøve Rønning (t.h.), tanten etter den drepte dørvakten Einar Tormod Rønning, sørger sammen med familien utenfor nattklubben Chez bare timer etter drapene.