De ble ikke trodd

Flere ganger forsøkte barna å fortelle om det de ble utsatt for, men uten å bli trodd. Dette forteller de seks ofrene fra overgrepsperioden:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lise:

- Overgrepene startet da jeg var rundt ni år. Jeg ble hentet inn i dommergarderoben hans hvor han befølte meg. Seinere ordnet han en fast kjæreste til meg og forlangte at vi - mens vi var nakne - skulle ta på hverandre og tungekysse. Han kjørte oss også ut i skogen etter treninger og forlangte at vi skulle gjøre det samme der mens han så på og onanerte, forteller «Lise» (33).

Anne:

- Da jeg var rundt ti år, kom læreren inn i dusjen til meg og de andre jentene, og forlangte å få vaske en etter en i skrittet. Vi våget ikke å protestere fordi vi visste at da ville han bli sinna, forteller «Anne» (38).

Per:

- Jeg gikk i 7. klasse da læreren ordnet en fast kjæreste til meg. Hun var to- tre år yngre, og han instruerte oss hvordan vi skulle ta på hverandres kjønnsorganer og ligge sammen. Han sa det var trygt fordi hun ikke hadde fått mensen ennå, og vi gjorde som han sa. Vi måtte ligge sammen flere ganger i uka i et par år, hver gang på lærerens oppfording og etter hans instrukser, forteller «Per» (32).

Han forteller også hvordan treneren forlangte at de unge parene skulle bytte sex-partner mens han var til stede. Etter en stund begynte mannen selv å misbruke «Pers» faste kjæreste.

Maren:

- Da jeg var rundt ni år, begynte han å sende inn nakne gutter i dusjen etter trening. Vi fikk først beskjed om å kysse og klemme. Seinere viste han oss hvordan vi skulle ligge sammen. Da jeg var 11 år, tvang han meg til å ha ukentlig sex med faste partnere. Omtrent samtidig begynte han selv å misbruke meg.

Det skjedde på samme måte hver gang: Jeg hadde akkurat blitt tvunget til samleie med en gutt som hadde brukt kondom. Han sa at kondomet hadde sprukket, og for å forhindre at jeg ble gravid måtte han smøre sæddrepende krem på sin egen penis før han stakk den inn i meg for å drepe sædcellene. Overgrepene skjedde stort sett hjemme hos treneren. Han låste meg inne på et rom, og kjørte hjem «kjærestene» mine før han kom tilbake for å gjennomføre samleie med meg etterpå, forteller «Maren» (29).