De ble ikke trodd

Flere ganger forsøkte barna å fortelle om det de ble utsatt for, men uten å bli trodd. Dette forteller de seks ofrene fra overgrepsperioden:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lise:

- Overgrepene startet da jeg var rundt ni år. Jeg ble hentet inn i dommergarderoben hans hvor han befølte meg. Seinere ordnet han en fast kjæreste til meg og forlangte at vi - mens vi var nakne - skulle ta på hverandre og tungekysse. Han kjørte oss også ut i skogen etter treninger og forlangte at vi skulle gjøre det samme der mens han så på og onanerte, forteller «Lise» (33).

Anne:

- Da jeg var rundt ti år, kom læreren inn i dusjen til meg og de andre jentene, og forlangte å få vaske en etter en i skrittet. Vi våget ikke å protestere fordi vi visste at da ville han bli sinna, forteller «Anne» (38).

Per:

- Jeg gikk i 7. klasse da læreren ordnet en fast kjæreste til meg. Hun var to- tre år yngre, og han instruerte oss hvordan vi skulle ta på hverandres kjønnsorganer og ligge sammen. Han sa det var trygt fordi hun ikke hadde fått mensen ennå, og vi gjorde som han sa. Vi måtte ligge sammen flere ganger i uka i et par år, hver gang på lærerens oppfording og etter hans instrukser, forteller «Per» (32).

Han forteller også hvordan treneren forlangte at de unge parene skulle bytte sex-partner mens han var til stede. Etter en stund begynte mannen selv å misbruke «Pers» faste kjæreste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer