De ble invitert inn bak dørene på barnehjemmet. Synet som møtte dem var sjokkerende

- De blir behandlet som planter.

UTSULTEDE BARN: Flere barnehjem blir etterforsket etter at det har blitt oppdaget over 100 underernærte barn på forskjellige barnehjem i Minsk, hovedstaden i Hviterussland. Video: Imena / Alexander Vasukovich Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bilder fra et barnehjem i den hviterussiske hovedstaden Minsk vekker nå oppsikt over hele verden etter at nesten 100 underernærte barn ble oppdaget.

Flere av barna var på randen av sultedøden, og flere tenåringer veide like mye som en gjennomsnittlig treåring. Det skriver magasinet Imena.

Blant annet ble det funnet ei 20 år gammel dame som ikke veide mer enn 11,5 kilo.

Lå i sengene

Skandalen ble oppdaget da et av byens barnehjem inviterte et par journalister for å følge opp en fotballkamp de skulle arrangere.

Målet var å skrape sammen penger slik at barnehjemmet skulle få litt mer å rutte med, men i stedet var det barna selv som havnet i fokus.

De fleste barna lå i sengene sine, og utmagrede og utsultede var de ute av stand til å bevege seg. De aller fleste barna lider også av alvorlige sykdommer eller har psykiske lidelser.

Mange av barna har levd på barnehjemmet hele livet etter å ha blitt adoptert bort, ifølge Imena fordi foreldrene ikke kunne ta seg av dem.

- Behandlet som planter

Direktøren for barnehjemmet, Vyacheslav Klimovich, sier at barnas lave vekt er på grunn av deres psykiske tilstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.