LEVERT INN:  Disse fem kattungene og moren deres ble levert inn på dyreklinikken for avlivning. Foto: Karl Braanaas / Budstikka
LEVERT INN: Disse fem kattungene og moren deres ble levert inn på dyreklinikken for avlivning. Foto: Karl Braanaas / BudstikkaVis mer

De ble levert inn for å dø. Da sa veterinæren nei

Nå har sjefen for dyreklinikken blitt midlertidig fostermor til kattemor med fem kattunger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På tirsdag leverte en kvinne inn en kattemor og fem kattunger til avlivning på Evidensia Kolsås dyrehospital. Da satte veterinæren ned foten, skriver Budstikka.

- Vi hadde ikke hjerte til å gjøre det. Vi ville redde dem, og tok derfor kontakt med Dyrebeskyttelsen. Men der var det fullt, sier klinikksjef Yngvild Portvik Hansen til Dagbladet.

Fostermor Resultatet ble at klinikksjefen selv nå har blitt fostermor til de seks kattene.

- De kan bo hos meg til de er leveringsklare om to uker, sier Hansen.

Kvinnen som leverte kattene til dyreklinikken hadde forsøkt å finne ut hvem som eide dem, men uten hell.

- De er helt tamme. De er ikke redd for mennesker, de har fått masse kos og de er renslige. Vi har sett på ulike dyreforaer på nettet om det er noen som savner dem, men vi har ikke funnet noe informasjon om de. Vi tviler vel på at det dukker opp noen eier, sier Hansen, men understreker at hun ikke vet hvorfor kattene var overlatt til seg selv.

- Enorm respons Dyreklinikken la ut bilder av kattene på Facebook-siden sin tirsdag kveld.

- Det har vært en enorm respons. Allerede tirsdag kveld var det noen som ringte og ønsket seg en kattunge, sier Hansen, som også har valgt å beholde en av kattungene selv.

Hun sier det er mange år siden sist de har vært borti et liknende tilfelle på klinikken.

- Også den gang tok en av de ansatte med seg kattene hjem, sier Hansen.

OPTIMIST: Klinikksjef Yngvild Portvik Hansen er opptatt av at kattene skal få gode, varige hjem. (FOTO: Hanne Wien / Budstikka)
OPTIMIST: Klinikksjef Yngvild Portvik Hansen er opptatt av at kattene skal få gode, varige hjem. (FOTO: Hanne Wien / Budstikka) Vis mer