- De ble lurt til huset med løfter om mat, sigaretter og alkohol

Opp til åtte personer ble holdt fanget i Houston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en bekymringsmelding rykket politiet i Houston i USA ut til et hus der de fant åtte personer, minst fire av dem har blitt holdt fanget mot sin vilje.

Tre av dem var underernærte.

- Lurt dit Politiet har fortalt at de fire som fortalte at de har blitt holdt der mot sin vilje er menn mellom 57 og 79 år. De skal ha blitt lurt til huset med løfter om alkohol, mat og sigaretter, følge det lokale nyhetsnettstedet Khou.com.

De fire ble holdt fanget i en garasje, og ble tvunget til å gi fra seg sine trygdeutbetalinger.

Politiet ble ifølge ABC Local møtt av en dør som var spikret igjen, og huset har solide låser på dører og vinduer. Da de kom seg inn i garasjen, så de det som blir beskrevet som et fengsel, med søppel over alt.

Det var ingen møbler der, og mennene har fortalt at de fikk lite og dårlig mat.

Ti år En av mennene har fortalt at han hadde blitt holdt fanget der i ti år.

- Jeg var i hagen da jeg så at de ble tatt ut av huset og inn i en ambulanse. De så ikke bra ut i det hele tatt, forteller Carolyn Baker, en av naboene til nettstedet.

De fire beskrives som hjemløse menn, minst en av dem er en militærveteran. De andre i huset var kvinner, tre av dem har blitt beskrevet som mentalt syke, den fjerde var en omsorgsperson. De bodde i huset, ikke i garasjen som mennene.

Området der kvinnene bodde skal ha vært i bedre stand enn garasjen der mennene skal ha blitt holdt fanget.

En til avhør Politiet jobber nå med å finne ut om kvinnene også ble holdt der mot sin vilje.

En mann har blitt tatt med inn til politistasjonen til avhør, men ingen skal være siktet i saken ennå.

En kvinne i nabolaget sier naboer har sett opptil 20 personer komme og gå fra huset de siste åra, og at de som bor der noen ganger spør etter hjelp. Hun trodde eierne bare hjalp folk.

- SÅ MENN: Flere naboer har fortalt politiet at de har sett eldre menn i og utenfor huset. Foto: REUTERS/Richard Carson/NTB Scanpix
- SÅ MENN: Flere naboer har fortalt politiet at de har sett eldre menn i og utenfor huset. Foto: REUTERS/Richard Carson/NTB Scanpix Vis mer