Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De ble prester fordi de er pedofile, og ville ha muligheten

Australsk prest hevder at Den katolske kirke systematisk dekker over overgrepssaker.

HARDE BESKYLDNINGER: Den katolske kirka i Australia beskyldes av en prest og en politimann for systematisk å dekke over overgrepssaker. Bildet viser Mary MacKillop katolske kirke i Sydney. Det er ikke rettet spesifike beskyldninger mot denne kirka i saken. Foto: REUTERS/Tim Wimborne
HARDE BESKYLDNINGER: Den katolske kirka i Australia beskyldes av en prest og en politimann for systematisk å dekke over overgrepssaker. Bildet viser Mary MacKillop katolske kirke i Sydney. Det er ikke rettet spesifike beskyldninger mot denne kirka i saken. Foto: REUTERS/Tim Wimborne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presten Kevin Lee, som ble ordinert som prest for 20 år siden, og jobbet inntil nylig i en menighet i Sydney, Australia.

På ABC News i går kom han med sterke beskyldninger på om at Den katolske kirke i landet systematisk har skjult og skjuler sannheten om overgrep mot barn i kirka.

- I den første menigheten jeg var i kom folk til meg og delte sin frustrasjon over at myndighetene og kirken ikke tok tak i sakene der deres sønner ble misbrukt, sier Lee.

- Jeg ble etterhvert klar over at noen av de andre prestene faktisk var pedofile, og at de ikke nødvendigvis ble prester for å hjelpe folk, men  fordi de var pedofile som ville ha en mulighet, sier han.

- Hindrer politietterforskning De harde anklagene mot kirka kommer dagen etter at den erfarne australske politiinspektøren Peter Fox hevdet at Den katolske kirken systematisk har dekket over og skjult overgrep, og hindret politietterforskning av overgrepssaker.

Ifølge Lee ble rutinene for hvordan overgrepssaker skal behandles i den katolske kirken, ikke brukt.

- Jeg ble vitne til et system av tåkelegging og dekkhistorier og uvitenhet, sier han.

Lee har tatt opp sine bekymringer både med den katolske kirken og med politiet.

- De sier til meg at dette bare er rykter, men folk har fortalt meg disse historiene, og sagt meg hva som har skjedd, sier Lee.

Lee ble avskjedliget som prest i Sydney i år, angivelig fordi han skal ha giftet seg med en kvinne i hemmelighet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!