Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De ble tvunget til å drepe hverandre i gladiatorkamp

Et påstått medlem av narkomafiaen i Mexico forteller om grusomme torturmetoder.

183 DØDE:  Så langt har 183 personer blitt funnet drept i massegraver i San Fernando i i delstaten Tamaulipas i Mexico. Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini/Scanpix
183 DØDE: Så langt har 183 personer blitt funnet drept i massegraver i San Fernando i i delstaten Tamaulipas i Mexico. Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et anonymt intervju med Houston Chronicle forteller et mafiamedlem om barbariske torturmetoder, voldtekt av kvinner og drap på eldre mennesker. Han har latt seg intervjue på den betingelse at navnet hans ikke blir gjengitt, og at ingen opplysninger om hvor han befinner seg blir avdekket.

Medlemmer av Zeta-karteller skal ha presset kidnappede passasjerer til å utføre gladiatorliknende kamper. Med hammer, machete eller kjepper, ble mennene tvunget til å kjempe til sin død, forteller han.

Han har jobbet som narkosmugler i det nordlige Mexico i mer enn ti år, både for Los Zetas og Golf-kartellet, men har nå sett seg lei på massedrapene.

- De kuttet folk i småbiter, sier han.

Døde av hodeskader Han hevder de samme metodene ble brukt mot mange av ofrene som har blitt funnet i massegraver de siste månedene.

I San Fernando ble totalt 183 lik funnet i løpet av våren og forsommeren, og myndighetene har opplyst om at de trolig døde etter å ha blitt påført hodeskader. En slegge som ble funnet på åstedet antas å ha bli brukt i henrettelsene.

122 av de døde var trolig passasjerer som ble dratt ut av en kapret buss i nærheten av San Fernando. Bussen var på vei til USA. Men lite har blitt avdekket om hvordan de faktisk ble drept.

Myndighetene i USA sier at de aldri har hørt om at det har blitt utkjempet dødskamper. Men de sier samtidig at de ikke har vansker med å tro at det kan ha skjedd.

- Alt som du ikke trodde var mulig for noen år siden er nå dagligdags, sier Peter Hanna, en tidligere FBI-agent som jobbet opp mot de mexicanske narkokartellene.

- For underholdningens skyld Han understreker også at drap ved bruk av dødskamper vil være tidkrevende og lite effektivt.

- Det må i så fall være at de gjør det for underholdningens skyld, sier han.

I februar ble en amerikansk spesialagent drept av medlemmer av Los Zetas-kartellet, og skal dermed ha brutt den aller helligste regelen.

DØDE AV HODESKADER:  En politmann går forbi det som opplyses å være en massegrav i nærheten av San Fernando. Mange av ofrene som ble funnet antas å ha dødd av hodeskader. Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini/Scanpix
DØDE AV HODESKADER: En politmann går forbi det som opplyses å være en massegrav i nærheten av San Fernando. Mange av ofrene som ble funnet antas å ha dødd av hodeskader. Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini/Scanpix Vis mer

- Ikke drep amerikanere. Det gjør situasjonen for opphetet, sier han.

Han forteller også om en åpen narkohandel, med bestikkelser av grensekontrollvakter, og lessing av kokain fra trailere på parkeringsplasser.

- Vi skjuler det ikke. Dette er ikke løgn. Alle i Mexico vet det, sier han.

Sendte halve sønnen I august i fjor ble 72 immigranter fra Sentral- og Sør-Amerika kidnappet og drept. Etter massakren sendte Mexicos president, Felipe Calderon, mexicanske soldater til byen for å gjenvinne kontrollen.

Men etter hvert som oppmerksomheten avtok, ble soldatene trukket ut av byen og narkogjengene returnerte.

- Folk begynte å forsvinne. Først var det personer med penger, deretter var det hvem som helst. De kidnappet en bondesønn og krevde 10 000 dollar, og da han ga dem 5000 dollar - som var alt han hadde - sendte de halve sønnen til faren, sier Ramon Ruiz, en kirkelig assistent i San Fernando.

De siste fire årene har om lag 35000 personer blitt drept, og flere tusen er savnet, siden president Felipe Calderon i 2006 erklærte krig mot narkokartellene.