- De ble tvunget til å strippe og truet med at de kom til å bli påtent

Ukrainske aktivister skal ha blitt bortført av KGB etter at de demonstrerte mot den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko.

<strong>AKTIVISTER:</strong> Aktivister fra den ukrainske feministgruppa Femen, demonstrerte mot den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko utenfor KGBs hovedkvarter i Minsk på mandag. De skal ha blitt pågrepet og bortført av KGB, før de ble funnet igjen i en skog 300 kilometer fra Minsk. Foto: TATYANA ZENKOVICH/EPA
AKTIVISTER: Aktivister fra den ukrainske feministgruppa Femen, demonstrerte mot den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko utenfor KGBs hovedkvarter i Minsk på mandag. De skal ha blitt pågrepet og bortført av KGB, før de ble funnet igjen i en skog 300 kilometer fra Minsk. Foto: TATYANA ZENKOVICH/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ukrainsk kvinnegruppe som har spesialisert seg på toppløse demonstrasjoner, hevder at tre av gruppas hviterussiske aktivister er blitt tvunget til å strippe etter å ha blitt pågrepet av politiet.

Kvinnene skal ha blitt pågrepet i Hviterusslands hovedstad Minsk mandag mens de protesterte toppløse foran hovedkontoret til landets sikkerhetstjeneste KGB.

De gjorde også narr av landets autoritære president Aleksandr Lukasjenko ved å bruke falske barter, slik at de lignet på lederen.

De bar også plakater der de krevde at politiske fanger må løslates.

Etter pågripelsen skal de ha blitt tvunget til å strippe, truet med vold og etterlatt nakne i en skog.

- De fikk bind foran øynene og kjørt av gårde i en buss hele natten. De ble tatt med inn i en skog. Det ble helt olje på dem. De ble tvunget til å strippe og truet med at de kom til å bli påtent, heter det i en kunngjøring fra den ukrainske gruppen Femen.

Ifølge gruppa ble kvinnene også truet med en kniv som senere ble brukt til å skjære håret av dem, og gruppa ba tirsdag om hjelp til å finne kvinnene.

KGB vil ikke kommentere saken.

Det ukrainske utenriksdepartementet har imidlertid opplysninger om at kvinnene er funnet om lag 300 kilometer fra Minsk.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer