DET NYE NORGE:

De blir hyllet for å være modige. Så kommer hverdagen med trusler, hat og ensomhet

De står imot patriarkatet og jobber for en bedre verden. Denne høsten har de fått et nytt kallenavn: De skamløse kvinnene. 

SØSTERSKAP: De er ganske så uenige om veldig mye, men brenner alle for en mer rettferdig verden. Denne uka debatterte meningssterke kvinner med muslimsk bakgrunn ære og sosial kontroll på Riksscenen i Oslo, i regi av sister-hood, grunnlagt av Deeyah Khan (midten). Her er hun sammen med Mahira Karim (t.v), Linn Nikkerud, Deeyah Khan, Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour, Nassima Dzair og Florence Aryanic. Alle foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØSTERSKAP: De er ganske så uenige om veldig mye, men brenner alle for en mer rettferdig verden. Denne uka debatterte meningssterke kvinner med muslimsk bakgrunn ære og sosial kontroll på Riksscenen i Oslo, i regi av sister-hood, grunnlagt av Deeyah Khan (midten). Her er hun sammen med Mahira Karim (t.v), Linn Nikkerud, Deeyah Khan, Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour, Nassima Dzair og Florence Aryanic. Alle foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka skjedde noe som sjelden skjer i Norge: På en fullsatt Riksscenen i Oslo sitter åtte kvinner på scenen. De er i 20-30-åra, har alle bakgrunn fra muslimske land - og de hever stemmen.

Meningene deres går på kryss og tvers, men har en ting felles: De går motstrøms - og de provoserer. Denne høsten at de fått et kallenavn: De skamløse jentene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer