Du leser nå Dagbladet Pluss

DET NYE NORGE:

De blir hyllet for å være modige. Så kommer hverdagen med trusler, hat og ensomhet

De står imot patriarkatet og jobber for en bedre verden. Denne høsten har de fått et nytt kallenavn: De skamløse kvinnene. 

SØSTERSKAP: De er ganske så uenige om veldig mye, men brenner alle for en mer rettferdig verden. Denne uka debatterte meningssterke kvinner med muslimsk bakgrunn ære og sosial kontroll på Riksscenen i Oslo, i regi av sister-hood, grunnlagt av Deeyah Khan (midten). Her er hun sammen med Mahira Karim (t.v), Linn Nikkerud, Deeyah Khan, Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour, Nassima Dzair og Florence Aryanic. Alle foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØSTERSKAP: De er ganske så uenige om veldig mye, men brenner alle for en mer rettferdig verden. Denne uka debatterte meningssterke kvinner med muslimsk bakgrunn ære og sosial kontroll på Riksscenen i Oslo, i regi av sister-hood, grunnlagt av Deeyah Khan (midten). Her er hun sammen med Mahira Karim (t.v), Linn Nikkerud, Deeyah Khan, Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour, Nassima Dzair og Florence Aryanic. Alle foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka skjedde noe som sjelden skjer i Norge: På en fullsatt Riksscenen i Oslo sitter åtte kvinner på scenen. De er i 20-30-åra, har alle bakgrunn fra muslimske land - og de hever stemmen.

Meningene deres går på kryss og tvers, men har en ting felles: De går motstrøms - og de provoserer. Denne høsten at de fått et kallenavn: De skamløse jentene.

- Det er så bra at dette skjer. Vår kamp er at alle kan få være seg selv. Vi skal ikke være redde for hverandre, eller være redde for å bli dømt. Terskelen for å sladre, hetse og spre dritt må bli mye høyere, sier Nancy Herz (20), jusstudent med bakgrunn fra Libanon.

Publikum klapper.

Bort med klisjeene

Det siste året har en rekke kvinner med bakgrunn i Midtøsten og Nord-Afrika vært i media. Identitet, tilhørighet, sex, utdannelse, idrett og religion er bare noen av temaene som kvinnene tar opp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.