Jubelmåling etter Frp-exit:

- De blir ikke kvitt oss. Det skal jeg love deg

Fremskrittspartiet gjør et byks på målingene etter regjeringsexiten. Støtten fra egne velgere omtaler Frp-leder Siv Jensen som unison. Samtidig lover hun at regjeringspartiene ikke er «kvitt Frp».

OPPTUR: Siv Jensen (Frp) tok Frp ut av regjering denne uka. På vei ut av finansministerstolen tar hun med seg en real opptur i Dagbladets måling, som er tatt opp fra mandag kveld til onsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
OPPTUR: Siv Jensen (Frp) tok Frp ut av regjering denne uka. På vei ut av finansministerstolen tar hun med seg en real opptur i Dagbladets måling, som er tatt opp fra mandag kveld til onsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag annonserte Frp-leder Siv Jensen at hun tar partiet ut av regjering etter seks og et halvt år.

Den umiddelbare responsen er et hopp til 15,7 prosent på Dagbladets ferske meningsmåling. Det er en økning på 4,4 prosentpoeng eller nærmere 40 prosent siden målingen på 11,3 prosent i desember.

Massiv støtte

Når det kommer til beslutningen om å ta Frp ut av regjering, får Siv Jensen støtte fra over åtte av ti Frp-velgere.

- Jeg tror hele partiet er veldig glad for at velgerne så unisont ser at dette er en riktig beslutning. Nå skal vi skape begeistring i befolkningen ved å bidra til vedtak i Stortinget som angår folk i hverdagen, sier Jensen til Dagbladet.

Blant Høyre og Venstres velgere mener om lag 50 prosent at det var riktig av Fremskrittspartiet å gå ut av regjering. Her skiller KrF seg ut, der bare 30 prosent mener det var riktig.

Samlet sett går de fire borgerlige partiene fram, selv om Høyre går tilbake 2,4 prosentpoeng til 19,8 prosent og KrF får en ørliten tilbakegang til 2,8 prosent.

V nær sperregrensen

Venstre derimot har en framgang på 0,9 prosentpoeng fra desember til 3,7 prosent i Dagbladets ferske måling og styrker seg etter Frp-exiten. De har ikke vært så nære sperregrensen på fire prosent siden oktober 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer