De blir pappa-par til firlinger

Det homoseksuelle paret Thomas Dysarz og Michael Meehan fant en surrogatmor som kunne få deres barn. De hadde neppe regnet med at hun skulle bli gravid med firlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Dysarz og Michael Meehan er begge frisører, og driver sammen en hårsalong i Kentucky i USA. Da en 23 år gammel kvinne kom gjennom døra til salongen deres i fjor høst, var det ikke henne de umiddelbart falt for, men hennes tre barn som hun hadde med seg.

Det homofile paret hadde lenge hatt følelsen av at hjemmet deres manglet noe, og gleden var derfor stor da kvinnen gikk med på å bli surrogatmor for deres barn. Trioen kontaktet en fertilitetsklinikk, og det gikk ikke lang tid før kvinnen ble gravid, melder CNN.

- Å oppdra barn er det viktigste man kan gjøre, forteller Meehan til CNN. Paret har bestemt seg for å holde kvinnens identitet hemmelig, fordi de tror at all oppmerksomheten fra medier kan skade henne, firlingene, eller hennes egne tre barn.

Men ved å stå fram selv, tror Dysarz og Meehan at det muligens vil innvirke på deres planer om å bli best mulige foreldre. De sier at de ikke tror mange mennesker føler det er riktig at homofile skal oppdra barn. De vil heller ikke at deres egne barn skal komme i medienes søkelys.

Mennene forteller at de følger loven i Kentucky, ved kun å betale kvinnen for hennes medisinske- og økte levekostnader, rundt 8000 kroner i måneden.

Hvem som skal bli pappaen i forholdet, er allerede bestemt: - Michael blir «pappa», fordi han er den biologiske faren. Jeg blir «Thomas», forteller Dysarz.

Meehan og Dysarz forteller at surrogatmoren har opplyst dem om at hun ikke vil være involvert i barnas oppvekst. Men de bedyrer at hun alltid vil få vite hvordan barna har det, melder CNN.