STØTTE: Denne lille jenta og hennes far er blant de mange tusen som har erklært sin støtte til 23-åringen som ble voldtatt og drept i New Delhi, og døde på sykehus 29. desember. De to møtte fram på en demonstrasjon i byen dagen etter dødsfallet. Foto: AFP / NTB Scanpix
STØTTE: Denne lille jenta og hennes far er blant de mange tusen som har erklært sin støtte til 23-åringen som ble voldtatt og drept i New Delhi, og døde på sykehus 29. desember. De to møtte fram på en demonstrasjon i byen dagen etter dødsfallet. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

- De bør dømmes til døden. De er ikke menn, de er dyr

Badri Singh Pandey navngir datteren Jyoti (23), som ble voldtatt på en buss i New Delhi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Sunday People som har reist til India og sporet opp faren til kvinnen som ble utsatt for den svært brutale voldtekten som har rystet både India og en hel verden. Den 23-årige kvinnen, som studerte fysioterapi, døde i romjula - 13 dager etter at hun var blitt voldtatt og mishandlet av seks menn på en buss i New Delhi.

Badri Singh Pandey lot seg intervjue da den britiske avisa oppsøkte ham i landsbyen Ballia, nord i India, der familien har samlet seg for å sørge, og der asken etter datteren også var blitt spredt.

Hele landsbyen møtte fram da faren spredte datterens aske over elva Ganges på tirsdag.

Navngir datteren Datteren har vært anonymisert av verdenspressen, og ifølge indisk lov skal voldtektsofre anonymiseres. Men faren sier at han ønsker at datterens navn skal bli kjent, og opplyser at datteren heter Jyoti Singh Pandey.

FOR RETTEN: Politifolk står vakt utenfor rettsbygningen der de voldtektstiltalte mennene skal møte i morgen. Foto: AP / NTB Scanpix
FOR RETTEN: Politifolk står vakt utenfor rettsbygningen der de voldtektstiltalte mennene skal møte i morgen. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er stolt av henne. Å navngi henne vil gi mot til andre kvinner som har overlevd lignende overgrep. De vil hente styrke hos datteren min, sier far Badri Singh Pandey.

Han sier til Sunday People at han ikke har noe ønske å se eller møte de seks mennene som er siktet for det grove overgrepet.

- De bør dømmes til døden, alle seks. De er ikke menn, de er dyr. Samfunnet vil statuere et eksempel og si at slike ting ikke skal behøve å skje, sier faren.

- Ville leve Familien tilbragte time etter time ved sykesenga i Singapore der Jyoti kjempet for livet i 13 lange dager. Hun svevde inn og ut av bevissthet, og klarte ikke å snakke, men faren sier til Sunday People at datteren hentet fram noen siste krefter og skrev ned korte meldinger som hun ga til familien.

- Hun fikk næring gjennom en slange hun hadde i munnen, så det var vanskelig for henne å snakke. Men hun skrev til oss at hun ønsket å leve, at hun ønske å overleve, og at hun ønsket å bli hos oss. Men det var skjebnen som fikk siste ordet.

Ifølge NTB blir det hvert 20. minutt anmeldt en voldtekt i India, og tallet på anmeldelser skal ha økt med 17 prosent fra 2007 til 2011. Svært mange av disse henlegges, og man frykter også store mørketall.

Dødsstraff Den brutale voldtekten og mishandlingen av kvinnen har utløst voldsomme reaksjoner i India. Politiet måtte i forrige uke ta i bruk tåregass og vannkanoner for å få kontroll på rasende studenter som demonstrerte og krevde at voldtektsforbryterne måtte henges.

Også sterke motkrefter har vært i aksjon: Lørdag ble en indisk TV-stasjon politianmeldt fordi den kringkastet et intervju med kjæresten til 23-åringen.

Fem av de antatte gjerningsmennene, som ifølge NTB er tiltalt for drap, voldtekt og kidnapping, skal mandag møte i retten i New Delhi. De fem risikerer dødsstraff.

Den sjette gjerningsmannen skal være mindreårig, ifølge NTB, og han får dermed saken sin opp i en ungdomsdomstol.

Men trass i et enormt press for en hurtigbehandling av saken, kan det ta flere uker før rettssaken formelt begynner, opplyste en representant for påtalemyndigheten søndag. Han mener saken kan være avsluttet om fire til fem måneder.

Lover å beskytte kvinnene Landets statsminister Manmohan Singh har understreket at staten lover å beskytte kvinnene i landet.

- Jeg forsikrer at jeg vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten til alle kvinnene i landet, sier statsministeren mandag.

ANMELDT: Politiet valgte å anmeldt en indisk TV-kanal etter at kanalen lot kjæresten til voldtektsofferet snakke ut. Foto: AP / NTB Scanpix
ANMELDT: Politiet valgte å anmeldt en indisk TV-kanal etter at kanalen lot kjæresten til voldtektsofferet snakke ut. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Singh sier han forstår folks frustrasjon etter den «avskyelige handlingen», men legger til at vold ikke vil føre noe sted. 

- Som far til tre døtre føler jeg like sterkt som dere, sier han og legger til at han vil sørge for at gjerningsmennene blir straffet.

SPREDTE ASKEN: Mange møtte fram da asken etter voldtektsofferet ble spredt over elva Ganges onsdag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SPREDTE ASKEN: Mange møtte fram da asken etter voldtektsofferet ble spredt over elva Ganges onsdag. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer