De borgerlig: tror de kan få til mye mer på helseområdet enn de rødgrønne

De borgerlige partilederne står samlet om å løfte rusomsorgen så fort de kommer i regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Rusomsorgen er et område vi fire har engasjert oss i lenge. Vi skal hjelpe de rusavhengige til å starte et nytt og verdig liv, sier Siv Jensen under pressekonferansen i Spikersuppa.

- Tusener står i kø Alle de borgerlige partilederne er tilstede på pressekonferansen i Oslo, som Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF). KrF-leder Knut Arild Hareide la fokus på de mange som står i kø for å få et behandlingstilbud.

- Det står tusener i kø i Norge i dag for å få et rusbehandlingstilbud, noen står i tre måneder, noen i opp mot ett år. Og hva har svaret til den rødgrønne regjeringen vært? De har lagt ned ideelle rusbehandlingsplasser mens det står flere tusen i kø, sier Hareide.

- Vi sier at alle skal få et tilbud, jeg er stolt av at vi sier at dette er noe av det første vi skal gjøre, fortsetter Hareide.

Han tror ikke det norske folk har forstått hvorfor regjeringen har lagt ned plasser samtidig som køene er lange.

- Økonomisk sett er det klokt å løfte rusomsorgen, det er ingenting som er så dyrt for samfunnet som å ikke gi behandling til personer som trenger det, sier Hareide.

- Dette er en av de viktigste oppgavene - Jeg vil ha en rusomsorg som setter folk først, en rusomsorg der du får behandling når du er motivert, sier Trine Skei Grande.

Hun forteller at det er en av de viktigste oppgavene å ta fatt i.

- Jeg tror vi får til mye mer på helseområdet enn de rødgrønne, sier Skei Grande til Dagbladet.

- Vi skal kjøpe plasser som står tomme, for å gi et tilbud til de 2240 som står i kø, sier Erna Solberg.

Siv Jensen presiserer at alle skal ha en plass når de kommer ut fra behandling.

- Det er veldig fornuftig av de å gjøre det, det er et område der det er lett å komme fram, sier valgforsker Frank Aarebrot.

Les også: Her er én sak som KrF og Frp er enige om.